Искате повишение в работата? Носете ярки дрехи

0

Знаете ли, че ярките дрехи или поне цветните детайли ще Ви помогнат за повишение в службата? Причината – ако ги носите, ще създадете впечатление, че сте с въображение.

цветни дрехи, повишение в работата

Хората във Великобритания, например рядко ходят на работа с ярки дрехи, като масово се придържат към стандартните бяло, сиво и черно. Всеки пети от анкетираните за мащабното проучване, който е бил на възраст от 18 до 34 години твърди, че е получил повишение, тъй като е носел ярки дрехи. Пак всеки пети, но във възрастовата група от 25 до 34 години е убеден, че заради облекло с по-свежи тонове или цветни детайли заплатата му е скочила.

цветни дрехи, повишение в работатаДве са причини, твърдят анализаторите – ярките цветове създават настроение на носещите ги, а пък от друга страна оставят впечатление, че са по-креативни и по-уверени. Всеки трети се чувства по-позитивно настроен с ярки дрехи, на 27 процента от участвалите в допитването носят по-голяма увереност. Всеки пети пък се чувства по-енергичен с цветен мотив в облеклото си. Всеки четвърти от анкетираните мисли, че именно стилът на обличане му е помогнал да бъде назначен на исканата от него позиция.

За психологът Кари Купър от бизнес училището в Манчестър дрехите с ярки цветове дават сигнал, че човек не само, че иска да бъде забелязан, но е и креативен. Мъже в цветни дрехи в службата помагат на дамите да подобрят настроението си, когато са потиснати.

цветни дрехи, повишение в работата„Мисля, че жените обичат да носят нещо ярко, но мъжете мислят, че това зависи от сектора, в който работят. Ако са в рекламния бизнес, PR или медиите, това е добра идея. В банките обаче, където костюмите са задължителни, единственият начин да внесат малко цвят, е с вратовръзките“,

твърди Купър.

Установено е, че ярките дрехи въздействат и на околните. Всеки четвърти от анкетираните е заявил, че когато колегите им са с дрехи на щампи или в ярки цветове, настроението им се повишава. Най-голямо впечатление за въображение и креативност и въображение създават многоцветните дрехи, следвани от лилавите и червените.

А може би ще приемете още едно предизвикателство като това, за което delo.bg вече писа – Голи в офиса?

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg