Грешките, които допускаме на интервю за работа

0

Повечето от младите, които търсят работа и се явяват на интервю за желаната позиция, са убедени, че добре написаното CV е напълно достатъчно, за да впечатли работодателя.

Ето и някои от грешките, които най-често се допускат по време на интервю с евентуални бъдещи работодатели.

Напълно излишно е да представяте CV от 3 страници, особено като нямате опит. Хубаво е да знаете, че фирмите не обръщат голямо внимание на него, а по-големите не биха отделили на кандидат повече от половин минута.

Едно от най-трудните неща по време на събеседване е да показвате точно ниво на енергията си. От една страна не трябва да сте мълчаливи, но от друга пък не трябва да скачате като луди, защото са ви поканили на разговор. Добре е да покажете, че имате идеи и се вълнувате от тяхната реализация в дадената фирма. Тогава и компанията ще го забележи и ще ви даде шанс да се докажете.

интервю

Изключително голяма грешка, която мнозина допускат, е да водят преговори за трудовото възнаграждение на първото интервю. За всеки е ясно, че не трябва да се губи времето на нито една от страните, но ако питате за заплата си, то рискувате да направите впечатление на новобранец. Назначаването на дадена длъжност е процес, колкото по-нататък се повдигне темата с парите, толкова по-голям шанс имате да бъдете наети, както и да имате позиция, за да преговаряте.

Последните модни тенденции диктуват мъжете да бъдат с мустаци или бради, но в голяма част от компаниите това не се приема добре. Затова е хубаво мъжете да не забравят да се обръснат преди интервюто си за работа.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Как да изградим успешна кариера7 смъртни гряха на работното място

 

Трябва да внимавате и каква снимка прикачвате. Хубаво е да бъде професионална и на нея да не сте с децата, кучето, котката или друго животно. Добре е да имате имейл, с който не сте се регистрирали в социалните мрежи, иначе рискувате да видят всичките неща, които сте споделели. Това в повечето случаи изиграва лоша шега.

Ако интервюто е в заведение, то в никакъв случай не си поръчвайте нещо различно от кафе, вода или чай. Безумно е да си вземете сандвич, например, който да дъвчете, докато обсъждате шансовете за назначаването на дадена длъжност.

Компаниите държат на малките жестове. Те наемат хора, които наистина показват, че имат желание да работят за тях. Хубаво е да не забравите последващи действия по електронната поща, като едно кратко благодарствено писмо, което ще бъде от голямо значение. Достатъчно е да кажете, че сте готови да отговорите на всякакви допълнителни въпроси.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Как да изградим успешна кариераЖенски топ хитрости за успешна кариера

 

скандал, скандали, работа, служители, сексНай-добрите служители напускат работа заради своите шефове

 

Как да изградим успешна кариераНавиците, които могат да сринат кариерата Ви

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg