Удивителни факти за бебетата, които не знаете

1

Едни от най-красивите и нежни същества на света са бебетата. Няма човек, който да не ги обича и да не им се радва. Още от момента на раждането си, те са способни на изключително много неща, за които възрастните дори не подозират. Някои от навиците им са доста „груби“, но все някога ще се откажат от тях. Все пак учените са успели да отбележат няколко по-интересни факти за бебетата.

Един от тях е, че те и майките им могат и обменят ДНК, докато са в утробата. Тази генетична информация те пазят в продължение на години след самото раждане.

бебетатаБебетата използват цели 50% от запасите си от глюкоза, докато възрастните успяват едва 20%. Причината да спят толкова много е липсата на „допълнителното гориво“.

Друг интересен факт за бебетата е, че те като по-голямата част от мъжете са привлечени от женски гърди, в случая от майчините, както и от своите пръстчета. Причината е, че и двете запазват аромата на околоплодна течност дълго след самото раждане.

Първият цвят, който виждат бебетата е червен. В началото на своя живот те са с неразвито напълно зрение и виждат само в черно и бяло.

Майките могат да предотвратят появата на инфекция на малките бебета като ги целуват. По този начин те поемат различните вируси или бактерии от нежната бебешка кожа.

Ако майката пък страда от някакво заболяване, докато износва бебето, то й “изпраща” от своите стволови клетки.

Със сигурност един от най-интересните факти, е че на бебетата им растат мустаци и косми още докато са в утробата. Непосредствено преди самото раждане бебешорите си ги изяждат и дори смилат!

Ако сте се питали защо малчуганите се опитват да докоснат всяко нещо с уста, отговорът е, защото имат изцяло развити нервни окончания по устните.

бебетата

Най-малките понякога са сравнявани с папагалите, защото успяват да имитират звука на гласовете на родителите си, плачейки с различни акценти.

Едва през 1985 година докторите започват да анестезират бебетата, тъй като са смятали, че те не чувстват болка или дори да го правят, то няма да я помнят и няма да има трайни психически вреди.

Коментирай с Facebook

коментара

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!1 коментар

Коментирай в Delo.bg