Идеалната възраст, на която жените раждат умни деца

0

Резултатите от британско проучване, публикувано в специализираното научно издание „Биодемография и социална биология“ показват, че най-здравите и най-умните деца раждат 30-годишните майки.

Според екипа на д-р Алис Гойзис когато майките раждат за пръв път през 30-те си години, децата им показват по-високи когнитивни резултати. Което идва да покаже, че възрастта на родилката е пряко свързано с интелектуалното и здравословното развитие на нейната рожба.

Най-умните и най-здравите деца раждат 30-годишните майки

Децата, родени от 40-годишни жени, са с по-голяма вероятност да развият наднормено тегло. Защо обаче, 30-годишните майки дават по-добро поколение?

На тази възраст жените са по-добре образовани, имат по-високи доходи, най-вероятно поддържат стабилна партньорска връзка, живеят по-здравословно, търсят женска консултация по-рано и отрано планират своята бременност,

твърди д-р Алис Гойзис.

Резултатите от изследването обработили данните за развитието на 18 000 британски деца, родени след 2000-та година.

И още едно любопитно проучване. Резултатите от него недвусмислено показват, че колкото партньорът е бил по-забавен и духовит, толкова раздялата с него е по-трудна за дамите и тя ги кара дълго да плачат.

разделени, възраст, секс, мъже, жени

Експертите все още не могат да обяснят защо нещата се случват точно така. Едно от обясненията е, че доброто чувство за хумор говори за добри гени и поради тази причина дамите съжаляват повече за „изпуснатия“ любим.

Американското изследване установило също, че колкото по-духовит е бил мъжът, толкова по-дълго време било необходимо, за да бъде забравен и да му бъде намерен достоен заместник. Проучването беше проведено от екипа на университета в Детройт и бе публикувано в изданието „Адаптивно човешко поведение и психология“.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg