Кои жени и мъже имат по-дълги любовни връзки

0

Много мъже се сблъскват в живота с проблема, че много момичета в началото се възхищават от тях, но след известно време просто ги изоставят. Причината за раздялата обикновено е абсурдна, но за съжаление се случва доста често. Ново проучване, публикувано в научното списание Evolution and Human Behavior, показва, че колкото повече даден човек е невротичен и импулсивен, толкова повече сексуални партньори има. Но защо се случва така?

neurotic manИзследването се фокусира върху хетеросексуалните мъже и жени на възраст от 16 до 67 години. Анализирана била тяхната склонност към патологично поведение, като възможните отговори били от „не е потвърдено” до „да се диагностицира”. На всички 959 участници в проучването били зададени по няколко въпроса: за историята на връзката им, броя на децата, вида на работата и размера на доходите, образованието и други социално-икономически фактори. Въпреки това, най-голямо внимание било отделено на въпроса: невротизъм, импулсивно-компулсивно поведение и натрапчиво поведение.

Заключенията ясно показали, че както жените, така и мъжете, които „живеят за момента”, и са по-малко притеснителни и по-арогантни, имат по-патологично поведение и са склонни да имат много по-кратки връзки от хората с нормално поведение.

Разликите по отношение на пола възникнали единствено при  обсесивно-компулсивното поведение – мъжете с такова поведение били по-успешни в поддържането на дългосрочни взаимоотношения. Това било свързано с високите заплати, които обикновено мъжете с това поведение получават.

neurotic woman1

Ако обаче сте жена и искате да имате дългосрочна връзка, чувствайте се свободна да имате невротично поведение. Проучванията показват, че невротичните жени в 34% от случаите имат дълги връзки, в сравнение с повечето жени, и 73% от невротичните жени имат значително повече деца, отколкото останалите жени.

Проведените проучвания обаче, имат своите слаби места. Както обикновено, изследваната група от хора е твърде малка, за да може да се говори за 100% достоверност на резултатите. Друг минус е и това, че обикновените хора често лъжат за своите постижения относно сексуалния си опит и самия сексуален живот.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg