Една година без Джордж Майкъл – най-лиричния глас в световната поп музика

0

Наричаха Джордж Майкъл най-лиричния глас в световната поп музика. Такъв и ще остане…

Година след внезапната смърт на непрежалимия изпълнител светът не спира да се вълнува от неговата филантропия. Приживе той е държал по никакъв начин да не се дава гласност за даренията, които е правил за различни обществени и лични каузи.

ясна е причината за смъртта на Джордж МайкълСъдебните медици установиха причината за смъртта на Джордж Майкъл

 

Въпреки собствените си житейски несгоди, Джордж Майкъл доброволно и инкогнито е превеждал средства на организации, подпомагащи онкоболни хора, дарявал е на фондации за бездомни и фондове за помощ при бедствия.

Джордж Майкъл

Често изпълнителят на „Faith“ и „Fantasy“ е правил спонтанни подаръци на хора в нужда. Сред тях 15 000 британски лири за инвитро на двойка, за която научил, че иска да има дете. Дал е безвъзмездно и 5000 паунда на млада жена, която следвала за медицинска сестра и имала затруднения с парите за образованието си.

В тежкото му всекидневие той е отделял от времето си, за да пее напълно безплатно през 2006 г. за медицински сестри, с което е изказал благодарностите на цялото му семейство за получените грижи през годините от тях.

Джордж Майкъл

Точно преди година, часове след смъртта му, представители на големи дружества, на които е подпомагал, без да е искал това да се знае, изказаха възторжено своята признателност за неспирната и дългогодишна активна благотворителност на покойния британец с гръцко потекло.

Джордж Майкъл с нов сингълЕто го! Първият сингъл на Джордж Майкъл след смъртта му (ВИДЕО)

 

В продължение на две десетилетия Джордж Майкъл е дарявал приходите от хита си „Jesus To A Child“ за каузите на младежката гореща линия „Childline“. Изпълнителят с огромно сърце и с изящен глас анонимно е правил и редица други дарения, които възлизат на милиони лири стерлинги.

Джордж Майкъл

От организацията „Terrence Higgins“ публично обявиха, че Джордж Майкъл е направил много дарения и подаръци за сдружението, сред които всички печалби за последния четвърт век от въздействащия дует „Don’t Let The Sun Go Down on Me“ с друг велик изпълнител от Острова – Елтън Джон.

Почти 105 милиона паунда (над 241 милиона лева) е имало по сметките на култовия изпълнител, които Джордж Майкъл е разпределил между сестрите му и неговите кръщелници – децата на Гери Халиуел (Хорнър) и на Мартин Кемп от Spandau Ballet. От своя страна бившата спайска кръсти второто си дете, което дойде на бял свят на 21 януари 2017 г. на непрежалимия британски изпълнител и благодетел Джордж Майкъл.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg