Доказаха защо яйцата не трябва да се съхраняват на вратата на хладилника

0

Експерти от Великобритания са категорични, че най-лошото място, където могат да се съхраняват яйцата в хладилника е на вратата. Според тях, по-правилно е те да бъдат поставени на средния рафт, където температурата се поддържа постоянна.

не съхранявайте яйцата на вратата на хладилника

Изявлението на специалистите първоначално предизвика ожесточени дебати, но експертите обясниха твърдението си.

Яйцата трябва да се съхраняват в оригиналната си опаковка на средния рафт на хладилника, защото там температурата не се променя и не се влияе от отварянето на вратата.

Твърди се, че вратата е най-топлото място от целия хладилник. А яйцата трябва да се съхраняват при температура, не по-висока от 20 градуса.

Както delo.bg вече писа, яйца, които се съхраняват при стайна температура съдържат значително по-малко количество бактерии, отколкото тези, съхранявани в хладилника. Доказват го доста проучвания по света.

не съхранявайте яйцата на вратата на хладилникаОт Вас зависи да прецените как ще съхранявате яйцата вкъщи, но е редно да сте наясно с рисковете. Вместо в хладилника, може да ги съхранявате в хладен долап, ако имате такъв в дома си. Ако живеете в къща с мазе, дръжте ги там – на проветриво, по-студено и тъмно място. По възможност не купувайте много яйца, а само колкото са Ви необходими!

Помнете, че преди да ги поставите в купата за варене или да ги чукнете върху тигана преди пържене, трябва добре да измиете яйцата внимателно с помощта на мека гъба за чинии под топла вода с малко препарат за съдове.

Превенцията е най-доброто лекарство, ето защо е по-добре да сте информирани и да се радвате на вкусна и безопасна храна, отколкото да съжалявате заради незнание.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg