Десерт за 1,12 млн евро! Най-скъпите десерти в света

0

Desertite - Istambul desert

1. Името на този десерт е Златното изкушение на султана в Истанбул. Сладкарите го правят в продължение на 72 часа. В състава му са включени смокини, кайсии, круши и дюли, напоявани с ямайски ром в продължение на две години. На върха му има има черни трюфели, потопени в карамел и поръсени със златни люспи. Това удоволствие струва около 800 евро.

Desertite - NOKA choco

2. Шоколадовите продукти на тази компания се считат за най-вкусните в света. За продуктите на NOKA се използват какаови зърна от Венецуела и Еквадор. Не е чудно, че килограм от този какаов деликатес е на цена от 1365 евро.

Desertite - Roederer Cristal Brut

3. Италиански ресторант в Банкок предлага обсипано със златни люспи сорбе с шампанско Roederer Cristal Brut  реколта 2000 г, съчетано с крем брюле. Десертът се гарниран с шоколад и ягодов мус, парче шоколадова торта и трюфели от района на Перигор. За този завършек на вечерята в ресторанта ще заплатите малко повече от 500 евро.

Desertite - white trufell

4. Белият трюфел е най-скъпият сорт на гъбата в света. За килограм бели трюфели от Пиемонт ще се разделите с между 2400 и 4000 евро. Рекордът за цена държи екземпляр с тегло от 1,5 килограма, чиято цена била невероятните 264 000 евро.

Desertite - choco trufell

5. Този шоколадов трюфел струва 200 евро. За килограм от деликатеса, приготвен от шоколада на компания от Кънектикът, ще платите 4000 евро. За да имате възможността да се радвате на това кулинарно чудо трябва да го поръчате доста по-отрано.

Desertite - makaroni  HCouture

6. Ореховките Haute Couture, направени от художника-сладкар Пиер Херме, са с пълнеж по избор на клиента. За да поръчате десерта от сладкарския център Pierre, всичко се определя индивидуално с клиента. Цената на такъв персонализиран десерт е 5600 евро.

Desertite - Fortress Stilt Fisherman Indulgence

7. Fortress Stilt Fisherman Indulgence е десерт, която си струва да опитате в Шри Ланка за сумата от 11 600 евро. Сладкото изкушение се състои от специален вид чийзкейк, наречен cassata, и мус с манго и нар. Най-ценното в това десертно произведение на изкуството е шоколадът с форма на рибар и 80-каратовият аквамарин.

Desertite - frozen icecream8. Ако някога посетите Ню Йорк, не забравяйте да се отбиете в ресторанта Serendipity 3, който предлага един от най-скъпите сладоледени десерти в света. В сътрудничество с бижутерска къща Euphoria сладкарите на ресторантите са създали ледено изкушение на стойност 20 000 евро.  Десертът се казва Леден шоколад, а за направата му се използват 28 вида какао и 5 грама злато. Като допулнение към десерта има златна гривна обсипана с диаманти в основата. Десертът се консумира с помощта на златна лъжица, която клиентите могат да  вземат вкъщи за спомен.

Desertite - torta ot platina

9. Това е торта, украсена с вериги и люспи от платина и е създадена от японския сладкар Нобу Икарус, като знак на почит към жените, носещи скъпи бижута. Цената на тази величествена торта е 104 000 евро.

Desertite - jagodi

10. Тези ягоди не са обикновен десерт, поставен в купа. Тези ягоди струват нито повече – нито по-малко от сумата от 1 120 000 евро. Това са превъзходни ягоди, които плуват в червено вино и цитрусови плодове. Това, което прави десерт толкова скъп, е петкаратовият пръстен с розов диамант.  Добър Апетит!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg