Дъжд от падащи звезди от днес

0

Когато видите падаща звезда си пожелайте нещо! Вероятно голяма част от хората правят точно това. Трудно е да се каже дали виждането на падащи звездите наистина влияе върху изпълнението на желанията (по този въпрос не изследвания все още не са провеждани изследвания), но това доставя истинско удоволствие за тези, които вярват.

Между 10 и 12 август небето ще бъде обсипано с дъжд от метеорити – Персеидите. В тези три дни те ще бъдат най-активни, затова прекрасната гледка е гарантирана!

perseidy radiantВсеки от дъжд звезди е свързан с пресичането на земната орбитата от рояк метеорити. Персеидите са свързани с кометата 109P / Swift-Tuttle. Очаква се броят на падащи звезди наблюдавани през нощта от 10 до 12 август да бъде повече от 100 метеорита на час. Радиантът на рояка се намира в съзвездието Персей, затова към него през трябва да насочим своите погледи през тези няколко нощи. Най-доброто време да се наблюдава дъждът от падащи звезди е около 2 часа сутринта, когато радиантът се намира в най-високата точка на нашето небе.

Ако искате да успеете да наблюдавате падащите звезди, трябва задължително да излезете от града. Дори да е тъмно около вас в столицата или в по-малките градове,  условията изобщо не могат да се сравняват тези условия. Небосводът в откритите части извън населените места е широк, прекрасен и необятен! Красотата на нощното небе ще усетите далеч от всякакви източници на светлина, най-добре в откритото поле, тогава и вероятността да успеете да видите прекрасния звездопад е най-голяма! От ДЕЛО Ви пожелаваме успешен лов на падащи звезди и сбъдване на желанията!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg