Д-р Емилова: Ограничете тези храни, виновни за много коварни болести

1

Д-р Людмила Емилова е родена във Варна през 1943 г. Завършва Варненския медицински институт през 1969 г., като впоследствие придобива специалности по вътрешни болести, ревматология и кардиология. На 5 май 1993 г. д-р Емилова открива своя клиника, работеща по методите на природонаучната медицина. През 1996 г. става член на Лекарската асоциация към Американското общество по натурална хигиена. През 2008 г. д-р Емилова завършва магистратура по здравен мениджмънт. В разгара на коледните пости разговаряме с д-р Емилова за рисковете и плюсовете от тях.

Емилова, здраве, рак, храна

д-р Емилова: „Голяма порция сурови зеленчуци и малка порция месо на Коледа.“

Д-р Емилова, полезни или вредни са коледните пости?

– Разбира се, че са полезни. Всички имат нужда в определени периоди на годината от прочистване от животински храни. Всички научни изследвания досега показват, че колкото повече животински храни консумираме, толкова по-голям риск имаме от ракови заболявания. Освен това рискът от остеопороза става по-голям. Ако не консумираме животински храни, а преминем към по-лека храна, повече сурови плодове, зеленчуци, това несъмнено би дало възможност хората да станат по-здрави.

Призовавате ли към вегетарианство?

– Има различни понятия. Вегетарианството е, когато не ядем месо, но животинските храни също имат голяма заслуга за всички болести, които имаме днес. Разбира се, всеки сам решава за себе си какво да яде. Аз като лекар мога да кажа, че ако ограничим животинските храни, имаме шанс да изглеждаме по-млади и да бъдем по-здрави.

Емилова, здраве, рак, храна

д-р Емилова: „Колкото повече животински храни консумираме, толкова по-голям риск имаме от ракови заболявания.“

Вие лично постите ли?

– Да, аз постя.

В навечерието сме на Никулден, когато постите леко се нарушават, яде се риба…

– Да, на Никулден се яде риба. Тези от нас, които имат възможност да си осигурят риба с добро качество, биха могли да се насладят на едно удоволствие.

Какво ще посъветвате хората, които постят, тъй като след постите идват коледните и новогодишните празници, богатите трапези?

-Няма нормален човек, който не знае, че ако се ограничава за нещо и след това изведнъж му отпусне края, резултатът няма да е добър. Затова постите са в традицията на християнството. Когато приключим с този режим и започнем да консумираме животински храни, те да не бъдат в голямо количество, но пък да бъдат с добро качество, винаги съчетани с много сурови зеленчуци. Голяма порция сурови зеленчуци и малка порция месо на Коледа.

Още ценни съвети и от други алтернативни лечители:

Рак, диабет, Множествена склероза и хипертония не съществуват, твърди проф. Иван Неумивакин,

Билкова отвара, завещана от д-р Шаталова пречиства кръвоносните съдове и удължава живота

Напитка на д-р Оз чисти всички мазнини от тялото

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!1 коментар

Коментирай в Delo.bg