Баба накъса банкноти, възлизащи на 950 000 евро

0

Колко отмъстителна може да бъде една възрастна дама, оставена от близките си в старчески дом? Нов куриозен случай за унищожено несметно богатство с лека ръка – пенсионерка от Австрия наказа по необичаен и доста съсипващ психиката начин своите наследници. Пресметливата дама, чийто земен път приключил в приют за възрастни хора, накъса на съвсем малки парченца банкноти, възлизащи на 950 хиляди евро! Да, тази инфарктна гледка заварили на леглото в родния й дом нейните роднини.

От полицията заявили на потресените близки, че деянието на покойната не можело да бъде квалифицирано като вид престъпление, защото унищожените пари са били собственост на бабата. Успокоение в цялата суматоха внесла централната банка на немскоговорящата държава. От трезора обещали да сменят скъсаните банкноти с истински купюри, щом наследственото право се потвърди от съда.

Това не е първият подобен случай в Европа. Само преди два месеца мъж от Дармщад, Германия откри нарязани на малки парченца двайсет хиляди евро в няколко стари кутии за обувки. През 2013 година пък пияна жена от Германия накъса собствената си печалба от лотарията, възлизаща на 400 хиляди евро! Причината – било я страх някой да не й открадне сумата!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg