Павел Горанов – абитуриентът с най-скъпия костюм на бала проговаря за първи път пред delo.bg

1

В разгара на абитуриентските балове през 2015 г., медиите забравиха за проблемите в държавата и насочиха своето внимание към Бургас. В морския град 19-годишният Павел Горанов скандализира обществото като пред журналисти заяви, че костюмът му струва 18 000 лева, а обувките 12 000 лева. Тогава всички медии усърдно пишеха за него, а телевизионните предавания канеха всестранни „модни“ експерти, за да коментират възпитаника на френската гимназия. По-късно стана ясно, че Горанов се е пошегувал и е преувеличил в пъти цената на абитуриентския си тоалет. Почти половин година Павел отказваше да говори пред медиите. Първото си интервю след скандалната си популярност, Павел Горанов реши да даде за delo.bg.

Павел заедно с класния си ръководител

Павел Горанов на бала с класната си ръководителка

-Какво се случи след скандала с абитуриентския ти костюм?

Стана ми много тежко, не трябваше по този начин да отвръщам на медиите. Всичко беше шега, защото в този важен ден за всеки абитуриент, не е етично да се задават въпроси за цената на тоалетите. Много деца нямат средства и биха се срамували да отговорят на този въпрос. Затова реших по този начин да подхлъзна журналистите, направих социален експеримент как хората вярват във всяко нещо, което им се поднесе.

-Съжаляваш ли днес за това, което направи през месец май?

Да, искрено съжалявам. Медийният интерес към мен стана доста голям и дълго време мълчах и не давах отговор на нито една медия. Сега реших чрез Вашия сайт да защитя името и достойнството си. Израснах в семейство с много добри морални ценности, научили са ме да градя в живота си. С постъпката си обаче изложих и собственото си име. Но поне направих революция в баловете, дадох да се разбере, че не трябва да се задават въпроси, свързани с цената на тоалетите. Важно е да се казва, че всеки изглежда добре, всеки да бъде щастлив, защото от следващия ден навлизат в истинския живот.

Павел Горанов

Павел Горанов

-Продължи ли образованието си?

Записах висше образование в НБУ, защото той е един от най-добрите университети у нас. Реших да остана в България, тъй като виждам, че много млади хора напуснат държавата ни и след години българския народ ще се обезличи. За мен е недопустимо човек в 21 век да няма висше образование. Всеки трябва да се развива и върху знанията си да гради и да се докаже като личност.

-Това, което казваш сега няма нищо общо с думите ти, изречени тогава.

Винаги съм бил такъв човек, нормално е в един вълнуващ ден в този важен етап от живота на човек, да си развълнуван, емоциите да кипят и да се изкажеш така или пошегуваш. Пак повтарям направил съм го от гледна точка на хората, които нямат възможности. Ако бяха писали за някое дете, че костюмът му е много евтин, хората щяха да го съжалят и още незавършил средното си образование, щеше да бъде смазан. Аз съм научен, че всяка една пречка е трамплин нагоре и изкачваме стъпало по пътя към успеха.

-Освен в университета с какво друго се занимаваш?

Занимавам се с мода.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

абитуриенти с носииГордост! Цял клас с народни носии на абитуриентския бал

 

абитуриенти с носии18-годишният абитуриент Димитър Соколов избра народна носия за своя бал!

 

Гери Георгиева, родопската БионсеРодопската Бионсе в носия танцува върху песента „Single ladies“ (видео)

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!1 коментар

  1. ДейзиЛу на

    Ридая, какви модни експерти, какво ти чудо сте викали, от километри личеше, че е с реплика на Филип Плейн, а Цезаре Пачоти няма обувка с подобна цена, този който е написал статията е отчаян педеруга и в опита си да свали това лъжливо топче уж чисти отдавна забравеното му име, гръмнете се честно..

Коментирай в Delo.bg