29 долара седмичен бюджет за Гуинет Полтроу

0

Световно известната актриса Гуинет Полтроу е известна с подкрепата си за различни благотворителни и социални инициативи. Сега, тя отново се е включила в подобна акция, за да усети какъв е животът на бедните хора.  Предизвикателството е на Американската хранителна банка. То предвижда, актрисата да се храни в продължение на една седмица с общо 29 долара. Толкова е стойността на купоните за бедни. Точно такъв всъщност е и бюджетът за седмица, с който разполагат над 1.5 милиона жители на мегаполиса Ню Йорк.

Гуинет Полтроу ще се храни с 29 долара на седмица

Гуинет Полтроу ще се храни с 29 долара на седмица

Желанието на актрисата е, чрез това предизвикателство да привлече внимание и даде повече гласност на факта, че заради финансовата криза започнала през 2013 година, тази социална програма е съкратена двойно. По този начин храната, която бедните хора могат да си закупят с помощта на купоните, се оказва абсолютно недостатъчна, за да се води нормален живот.

Гуинет Полтроу ще се храни с 29 долара на седмица

Гуинет Полтроу ще се храни с 29 долара на седмица

Ако се направи груба сметка, сумата от 29 долара означава, че на ден това са 4 долара, а за едно хранене – около долар и половина. Твърде ниска сума, като се има предвид, че от тази програма се възползват цели семейства, които трябва да се изхранват с парите, определени с тези купони.

Въпреки добрите си намерения обаче, актрисата Гуинет Полтроу вече предизвика доста недоволство заради участието си в кампанията. И най-вече заради избора на хранителни продукти, които е закупила с оскъдните 29 долара. Тъй като е яростен привърженик на здравословното хранене, звездата от Холивуд е напазарувала опаковка кафяв ориз, 12 яйца, грах, черен боб, глава лук и чесън, авокадо, домат, люта чушка, царевица, пресен лук, сладък картоф, листно зеле, питки и 7 лайма. Основните критики, които понесе актрисата са, че никоя домакиня, която разполага с толкова оскъден бюджет за храна на семейството си, няма да направи точно такива покупки. Затова според мнозина, кампанията предприета от Гуинет Полтроу е безсмислена, като има и такива критици, които я обявиха за високомерна. Покупките на Гуинет Полтроу за 29 долара

Покупките на Гуинет Полтроу за 29 долара

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg