Теодора Стефанова: Очаквам две тежки изпитания през 2018 г., които ще преживеем трудно

0

Нова книга издаде Теодора Стефанова, позната като Гадателката на Берлускони. В нея тя споделя историята си от детството, през трагедията с катастрофата, след която изпада в кома, до най-разтърсващия миг от живота си, в който тя проглежда в бъдещето, благодарение на извънземното Унилсън от планетата Ванфим, с когото е в постоянен контакт от 33 години. Посланиeто на книгата „Осмото чувство – ключът към Вселената“, ИК „Колибри“ е да отворим и изпълним сърцата си с доброта и обич. За читателите на delo.bg Теодора Стефанова сподели прогнозите си за идната година, изпитанията пред България и кога българите в чужбина ще започнат да се завръщат в родината си.

Теодора СтефановаОсмото чувство ли е еманацията на изкуствения интелект?

– Да, ние сме с шество чувство, за седмото предстои да се подготвим, а осмото е висшето, безкрайното. В книгата ми „Осмото чувство – ключът към Вселената“ казвам, че трябва да се подготвим да живеем в мир и любов с изкуствения интелект и да не се плашим, че той ще измести нас, хората. Няма как изкуственият интелект да ни вземе емоциите, чувствата, защото ние няма да позволим никога, а и няма как той да надмине човешкия разум. Трябва да сме готови да си взаимодействаме, да знаем как да се допълваме, да направим така, че изкуственият интелект да ни помага в различни сфери от живота. Изкуственият интелект ще направи живота ни по-добър, ще ни научи да обичаме и да оценяваме чувствата още повече, защото колкото и да сме човеци и да изпитваме положителни емоции, надделява агресията, самоунищожението. Ето защо е повече от наложително да си казваме думи като „Обичам те“, „Благодаря“ и „Извинявай“, а

прошката е най-силното нещо в живота.

Ако човек не знае да прости, никога няма да излезе от състоянието на злобата и агресията. Прошката помага да затворим страницата на миналото и да отворим нова. Това ще позволи на всеки да бъде разкъсан кармичният възел, който ни тегли назад, по никакъв начин не ни помага и ни унищожава. Важно е да съхраним ценностите си.

Мина ли за България най-тежкото изпитание, или то предстои?

– Изпитания ще има много и в различни аспекти, защото всяка държава има собствена карма. Мисля се, че трагедията в Бургас през октомври можеше да бъде предотвратена и съм сигурна, че имаше човешка грешка, не е виновна само природната стихия. Срещу катаклизмите ние сме безсилни, но когато има човешки фактор намесен, винаги всичко може да бъде предотвратено. В случая дигите на язовирите, на реките.

Земята ни е обидена и сърдита, тя е натровена.

Ето затова изкуственият интелект идва, за да ни напомни, че можем да живеем с кристална вода и чист въздух. Виждам едно голямо еволюционно развитие. Бъдещето на България ще е дело на новото поколение – т.нар. златни и димантени деца, които ще са от една нова предстояща ера. Тези деца от смесени бракове, които са родени в чужбина от емигрирали българи, ще се върнат и ще построят тук отново България и да продължи страната ни да е едно райско кътче.

Кога ще започнат да се завръщат българите у нас?

– Не по-рано от 2025 година, защото има една вълна – голяма маса от хора, които все още не вярват, не виждат никакви промени или пък са обезверени, че тук, в България всичко се случва бавно. Европредседателството догодина в София е една малка крачка да видиш всички бивши и настоящи политици седнали на една маса, загърбили пристрастията и различията, за да дадат нов облик и ново развитие на страната ни. Това ще е добра стъпка за раздвижването на икономиката у нас и най-вече на туризма.

Каква ще е 2018 г. за България?

– Годината започва с европредседателството. България ще бъде добър домакин и ще излезе пред света с едно ново лице. Като цяло годината няма да бъде лека. Ще се усвоят европейски фондове в сферите на здравеопазването, образованието и отбраната, земеделието, но що се отнася до увеличаване на заплатите, годината ще бъде преходна към този ръст. Годината ще премине много бързо, няма да се размине без стачки, недоволства, вот на недоверие на правителството, ще се заговори сериозно за предсрочни избори.

Очаквам две тежки изпитания, които ще ги изживеем трудно,

но дано няма жертви, Бог да пази България. Догодина ще се приемат важни закони в съдебната власт, както и за електронното гласуване. България ще бъде обединител на Балканите. Путин може да не дойде на 3 март в България, но ще дойде. Динамична година ни очаква, с корупционни скандали. Раждаемостта ще се увеличи през 2018 г., а семейните ценности ще се запазят.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg