Цветан Цветанов – невинен. Окончателно.

2

Цветан Цветанов е окончателно невинен по делото за отказ от подслушване, или както е известно сред обществото „делото за шестте не„. Трето отделение на Върховния касационен съд е отхвърлило протеста на прокуратурата и е потвърдило по-ранното решение за оправдателна присъда, постановено от Софийския апелативен съд по случая.

С емблематичните шест пъти „НЕ!!!„, бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов не е разрешил да бъдат приложени специални разузнавателни средства по отношение на Орлин Тодоров – ръководител на звеното за борба с организираната престъпност в гр. Велико Търново, както и двама негови служители. В обвинението си прокуратурата твърди, че по този начин е сложен чадър над Тодоров.

Оказва се обаче, че такъв тип откази не са били прецедент при Цветанов. Подобни са налагали и други бивши вътрешни министри. Цветанов е защитил действията си, с идеята за предпазване на тайната на оперативните мероприятия. Затова са и постановените откази – с цел защита от разкриване на специализирани способи пред трети лица.

Това беше и последното от трите дела, водени срещу Цветан Цветанов. По всички обвинения досега той е оправдан.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!2 коментара

    • Хриси на

      То си беше ясно, че е само прах в очите на хората, как ли пък не ще го осъдят този престъпник, та нали са негови и съдът и правителството. Няма да осъдят никой – нито него, нито Станишев, Костов и който друг се сетите от тази престъпна пасмина…

Коментирай в Delo.bg