Темза наводни над 1000 къщи, преля и в Лондон (видео)

0

Река Темза излезе още вчера от коритото си и наводни над 1000 къщи във Великобритания като предизвика хаос в някои от най-натоварените железопътни маршрути в страната, малки градове и села, оформени в речните лагуни.

Темза преля

След почти цяла седмица ветрове и неспирни дъждове, днес Темза преля и на много места по течението си и в Лондон. Клипът ни е изпратен от наша сънародничка Вяра Милиева, която от 12 години е в столицата на Великобритания и твърди, че макар и да живее непосредствено до реката, досега не е виждала Темза такава. Вяра Милиева се занимава с производство на собствена марка природна козметика и често дава съвети за красота в сайта delo.bg. Заснетите от нея кадри са от мястото, където се намират шлюзовете в югоизточната част на Темза. Съоръженията предпазват централната част на Лондон от заливане. Затворен е и фериботът, който превозва хора и коли. Не пътуват нито туристическите, нито транспортните лодки.

Прогнозите и за тази седмица са за силен дъжд, очаква се водният стълб на валежите да достигне до 70 мм, прогнозират метеорологичните служби на Острова.

сн. thetimes.co.uk

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg