Почина Джони Холидей – най-голямата рок звезда на Франция

0

Музикалният свят осиротява с всяка изминала година – бавно, но мъчително. На 74-годишна възраст почина най-голямата френска рок звезда – Джони Холидей. Музикантът си отиде от този свят от рак на белия дроб.

„Джони Холидей си отиде. Пиша, но не мога да повярвам. Обаче е истина, съпругът ми вече не е сред нас. Напусна ни тази нощ както живя целия си живот – смело и достойно“ –

написа съпругата му Летисия в изявление до медиите.

Джони ХолидейРоденият в Париж на 15 юни 1943 г. като Жан-Филип Сме, с творчески псевдоним Джони Холидей, има в своята кариера над 180 турнета по цял свят и 18 платинени албума.

Изпълнителят е продал повече от 100 милиона диска по цял свят. Това го нарежда в челото на класациите за най-продаваните артисти на всички времена.

Преди десет години Джони Холидей се оттегля с прощално турне от голямата сцена, което продължава две години. След това френският музикант обявява нови участия, последвани и от световно турне през 2014-та.

Джони Холидей

Джони Холидей и Силви Вартан

Музикантът се жени през 1965 г. за актрисата от български произход Силви Вартан. От брака им се ражда син – Давид. В началото на ноември 1980-та бракът на Джони и Силви приключва завинаги, след като доста пъти се събират и разделят. От брака си с актрисата Натали Бай Джони Холидей има дъщеря – Лора Сме.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg