Светът се сбогува и с принцеса Лея от Star Wars

0

Още една знаменитост от света на шоубизнеса ни напусна завинаги. Актрисата Кари Фишър, която се превъплъти в ролята на принцеса Лея от сагата „Междузвездни войни“ почина на 60-годишна възраст.

Кари Фишър е издъхнала в болница в Лос Анджелис, след като била приета с инфаркт, който получила в самолет от Лондон на Бъдни вечер.

почина принцеса Лея

Покойната Кари Фишър е дъщеря на изпълнителя Еди Фишър и актрисата Деби Рейнолдс. Към славата я изстрелва нейната роля на принцеса Лея в сагата на Джордж Лукас „Star Wars“ от 1977 г. Миналата година Кари отново се върна към поредицата в продължението“Силата се пробужда“.

Освен актриса Кари Фишър е сценарист и писател. Тя е популярна със своите разкази за борбата си с пристрастеността към медикаменти, кокаин и алкохол, както и с психичното си биполярно разстройство. Почти автобиографичната й книга „Postcards From the Edge“ „Пощенски картички от ръба“ бе пресъздадена и на филм през 1987 г. В лентата участват актрисите Мерил Стрийп и Шърли Маклейн.

Кари Фишър превръща в книга и „Wishful Drinking“ – моноспектакъл, игран на Бродуей и сниман за HBO като документален филм. След смъртта на Кари Фишър, много знаменитости, сред които и създателите и актьорите от космическата сага, засвидетелстваха своята почит в социалните мрежи.

почина принцеса Лея„Без думи. Съкрушен съм“ –

гласи туитът на актьора Марк Хамил, изиграл Люк Скайуокър, екранния близнак на принцеса Лея в „Междузвездни войни“.

почина принцеса Лея„Кари беше единствена по рода си – брилянтна, оригинална, забавна, емоционално безстрашна. Тя изживя живота си храбро. В мислите си съм с дъщеря й Били, майка й Деби, брат й Тод и многото й приятели. Ще ни липсва много“ –

написа Харисън Форд, екранният любим на принцеса Лея Хан Соло в „Междузвездни войни“.

почина принцеса Лея„С Кари през по-голямата част от живота ни като възрастни бяхме приятели . Тя беше изключително умна, талантлива актриса, писателка и комедиантка с колоритен характер, който допадаше на всички. В „Междузвездни войни“ тя изигра нашата силна, мъдра и изпълнена с надежда принцеса – роля, по-трудна, отколкото мнозина могат да си представят. Кари ще липсва на всички ни“ –

пише в Туитър създателят на космическата сага Джордж Лукас.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg