Опит за атентат срещу Алексей Петров в София

0

Стрелба с гранатомет в центъра на София! Столичната полиция е на крак заради получен сигнал за стрелба на бул. „Черни връх„, в района между кв. „Хладилника“ и Околовръстен път. Информацията е подадена в МВР малко преди 9.00 ч. тази сутринта. Издирва се червен Опел Астра, с който се предполага, че са се придвижвали нападателите. Жертви и пострадали хора няма, нанесени са само материални щети.

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова потвърди в пленарната зала, че тази сутрин с РПГ е стреляно по кола на Алексей Петров. Сигналът е подаден в 8.54 часа тази сутрин от негов охранител, който в момента не е бил на работа. Стрелбата не е била в непосредствена близост до дома на Петров, има свидетели, които в момента се разпитват.
Организирано е и издирване на територията на цялата страна и в София на автомобил, за който е установено, че е бил на мястото на произшествието, съобщи Бъчварова.

полиция, стрелба, Алексей Петров

мястото, където е стреляно по кола на Алексей Петров

Чрез тел. 112 е постъпила информация, че в кв. „Кръстова вада“ на бул. „Черни връх“ 67 зад бензиностанция „Еко“ е стреляно по кола на Алексей Петров. Вероятно, деянието е извършено 10-15 минути по-рано, а сигналът е подаден със закъснение, което е обичайна практика, за да се изведе от мястото застрашеното лице, каза министърът. Незабавно там са изпратени полицейски служители, които са установили, че има изстрел с РПГ. Няма пострадали. Автомобилът е с външни увреждания, има засегната и временна постройка, за която не е ясно за какво се използва. Извършва се оглед под наблюдението на прокурор, добави Румяна Бъчварова.

Мишената е трябвало да бъде ликвидирана, това означава стрелба с гранатомет, категоричен е генерал Иван Бояджиев, експерт по национална сигурност. По думите му, за да не се взриви граната – или гранатата е дефектна или разстоянието е било прекалено малко.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg