Сигнал за бомба приземи аварийно самолет на Air France с 473 души на борда

0

Пътнически лайнер на френската авиокомпания Air France, изпълняващ полет от остров Мавриций към парижкото летище „Шарл де Гол“, кацна аварийно в столицата на Кения Момбаса. Причината – на борда на самолета е бил открит подозрителен пакет, съобщи полицията в Кения, цитирана от AFP. Първоначално властите в африканската държава оповестиха, че в една от тоалетните на самолета е била открита бомба, но след това отрекоха тази информация.

Безопасна евакуация е извършена на всички пасажери (459) на борда и екипажа (14) на аеропорта в Момбаса. Предметът, за който се е предполагало, че е експлозив, е бил изнесен успешно от летателния апарат, съобщиха от летищната служба в Кения, предаде АP.

Дипломат №1 на Кения Джозеф Нкаисери заяви, че в момента се разпитват няколко пасажери. Нкаисери похвали стюардите и стюардесите, че са успели да запазят спокойствие сред пътниците.

Сигналът за бомба е бил фалшив, откритото устройство не е можело да предизвика експлозия, заяви по-късно на нарочен брифинг изпълнителният директор на френската авиокомпания Фредерик Гаже.

T-50, самолет

И за още един инцидент със самолет от последните часове. Индонезийски тренировъчен свръхзвуков военен изтребител Т-50 „Golden Eagle“, корейско производство, се разби тази сутрин. Загинали са и двамата пилоти. Говорител на индонезийските Военновъздушни сили заяви, че вероятната причина за катастрофата е техническа повреда в летателния апарат.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg