Убиха руския посланик в Турция Андрей Карлов

0

Руският посланик в Турция Андрей Карлов е бил прострелян на изложба в столицата Анкара. Срещу Карлов е стреляно в момент, в който е изнасял реч. Руският посланик в Анкара е починал от раните си, заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

Въоръжен човек е нахлул в Галерията на съвременното изкуство в Анкара, където се е провеждало откриването на фотографската изложба „Русия през очите на турците“. Според очевидци, срещу Андрей Карлов (на снимката) е извършено покушение.

убиха руския посланик в Москва

Нападателят е прострелял посланика в гръб, когато той е привършвал речта си. Мъжът е крещял: „Не забравяйте за Алепо, не забравяйте за Сирия! Докато нашите братя не са в безопасност, вие няма да се радвате на безопасност. Който е свързан с тази репресия, ще си плати. Само смъртта ще ме отведе оттук„, предава АФП.

„Когато посланикът изнасяше реч, висок мъж, облечен в костюм, стреля във въздуха и след това да се прицели в посланика“ –

разказа кореспондент на вестник „Хюриет“, допълвайки, че „той каза нещо като „Алепо“ и „отмъщение“. След изстрела посланикът е паднал. Първоначално бе съобщено, че Андрей Карлов е откаран в болница в критично състояние, а по-късно стана ясно, че е издъхнал от раните си.

Турски медии съобщават, че нападателят на руския посланик в Анкара е бил елиминиран, предава Sputnik.

От външнополитическото ведомство в Москва потвърдиха, че срещу руския дипломат е извършено покушение и увериха, че са в контакт с турските власти.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg