Съдебните медици установиха причината за смъртта на Джордж Майкъл

0

Повече от два месеца след внезапната загуба на британския поп изпълнител Джордж Майкъл, от службата по съдебна медицина на графство Оксфордшир излязоха с изявление за причината за смъртта му.

Според патоанатомите, музикалният феномен е починал от „разширена кардиомиопатия с миокардит и омазнен черен дроб„.

При разширената кардиомиопатия намалява способността на сърцето да изпомпва кръвта, а миокардитът е възпаление на сърдечния мускул.

в памет на Джордж Майкъл

„Прекратено е разследването на смъртта на Джордж Майкъл, тъй като британският изпълнител от гръцки произход е починал от естествени причини“ –

заяви старши съдебният лекар Дарън Солтър.

Както delo.bg вече писа, първоначалната аутопсия не успя да определи от какво се е споминал Майкъл, който напусна този свят на 53-годишна възраст.

Джордж Майкъл беше открит от неговия приятел Фади Фауаз навръх Рождество Христово миналата година в провинциалното имение на звездата в Горинг – малко селце, с две кръчми и една община, но като излязло от приказките.

Излязоха резултатите от първата аутопсия на Джордж Майкъл

Мелани и Джордж Майкъл

Джордж Майкъл завещава част от наследството си – 50 милиона паунда, на своята сестра Мелани. Изпълнителят е бил изключително близък с 55-годишната гримьорка Мелани. Тя пътувала винаги с него на концерти и се грижела за прическата му. Втората сестра на покойния изпълнител – Йода, също получава дял от наследството му.

В завещанието му са включени и неговите кръщелници. Това са дъщеричката на Гери Халиул Блубел и децата на британската тв звезда Мартин Кемп – Роман и Харли Муун.

Певецът е отделил суми и за благотворителните организации, на които през целия си творчески път певецът е дарявал средства. Преди да почине, в сметките на популярния изпълнител е имало 105 милиона лири стерлинги.

Някак иронично, но Коледата на 2016 г. беше и Last Christmas за Джордж Майкъл, който през март миналата година сподели:

„Не искам да бъда сочен за пример. Животът ми е несъвършен и може да бъде гледан от различен ъгъл. Иска ми се да вярвам обаче, че музиката ми е докоснала някой… С нея искам да бъда запомнен.“

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg