Почина китаристът на The Eagles Глен Фрей

0

На 67-годишна възраст почина китаристът на легендарните „Ийгълс“ Глен Фрей. Музикантът е издъхнал в Ню Йорк на 18 януари след тежки усложнения от артрит, колит и пневмония.

Почина китаристът на The Eagles Глен Фрей

Глен Фрей

Почина китаристът на The Eagles Глен Фрей

The Eagles (Глен Фрей е последният в дясно)

„Думите не могат нито да опишат нашата скръб, нито нашата любов и уважение към всичко, което ни е дал“,

се казва в съобщение на семейството и колегите му от групата.

Ийгълс са една от най-успешните групи от 70-те години на миналия век. Формацията има няколко големи хита, сред които и „Hotel California“ от 1976 г. Глен Фрей е съосновател на „Орлите“ през 1971 г., заедно с Дон Хенли, Бърни Лийдън и Ранди Мейснър. Той е и съавтор на визитната им картичка „Hotel California“ заедно с Дон Хенли, както и композитор на повечето от най-популярните песни на групата, сред които „Heartache Tonight“ и „Lyin’ Eyes„.

The Eagles са продали над 150 милиона албума в целия свят, а емблематичната им балада „Hotel California„, заедно с част от големите им хитове са едни от най-продаваните в музикалната история.

Почина китаристът на The Eagles Глен Фрей

Глен Фрей и Дон Хенли

„Той беше като брат за мен… Ние бяхме като едно семейство и както във всяко семейство има неразбирателства. Но въпреки това, връзката ни кована повече от 45 години, никога не се е чупила, дори и през 14-те години, в които бяхме разделени“,

казва в обръщение Дон Хенли. След великата световна слава на The Eagles и разпадането на групата през 1980 г., Глен Фрей постига собствен успех като солов изпълнител с култовата композиция „The heat is on„, която е водеща мелодия към саундтрака на „Ченгето от Бевърли Хилс“ през 1984 г.

Групата се събира отново през 1994 г. и става отново изключително популярна с големите си концерти по целия свят. Дон Хенли обеща, че „Орлите“ ще се върнат отново на сцената заедно, само когато „адът замръзне“- „Hell freezes over„. Именно този израз стана заглавие на последния албум на The Eagles от преди 22 години.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg