Плувкиня от Велинград спечели 6 златни медала на международно състезание в Кипър

0

Една българка прослави Велинград, а и цялата страна, след като се върна не с един, два или три, а с цели шест златни медала от Международно първенство по плуване в кипърския град Ларнака.

Второто издание на спортния форум се състоя на 21 и 22 октомври, а в него взеха участие плувци от 11 държави – Северна Ирландия, Австрия, Латвия, Великобритания, Русия, Унгария, Гърция, Франция, Ирландия, България и Кипър.

Моника Трифонова

Многократната носителка на златни медали от Плувен клуб „Чепинец“, Велинград Моника Трифонова се състезаваше във възрастовата група на 25-29-годишните. Тя отвя конкурентките си на 50 м гръб, свободен стил, бътерфлай и бруст.

Моника ТрифоноваДругите две златни отличия са в шафетата, където плуваше със състезатели от София. Моника Трифонова се включи в щафетен микс от 2 жени и 2 мъже, по време на смесеното отборно и в свободния стил.

„Изпълних целите си на това състезание и съм доволна“ –

сподели за читателите на delo.bg велинградчанката.

Моника Трифонова е посветила и шестте си златни медала от състезанието в Кипър на своята майка.

Моника е на 29 години, плува от първи клас. Завършила е НСА, специалност треньор по плуване. В свободното си време кара колело. Разходките в гората над Велинград са ѝ любими в компанията на приятели, обича животните.

Спа столицата на Балканите се слави с легендарните си плувци, които са прославили страната на редица международни спортни форуми. Сред тях са Цветан Голомеев, Соня Дангалакова, Александра Никова, Христо Бацанов, Кирил Крайнов, Николай Николов, Цветанка Милушева, Георги Благов, Диана Църцарова, Юлия Шипева, Анка Николова (възпитаници на покойния Антон Митров и Неделчо Гарванов), Велко Клешков, Кристиан Голомеев , който се състезава под гръцки флаг и много други.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg