Наградиха двама полицаи, спасили човек при пожар

0

Двама русенски полицаи получиха специални награди, след като спасиха човешки живот по време на голям пожар в града. Младши инспекторите Александър Павлов и Орфей Орфеев бяха похвалени писмено от шефа си Пламен Първанов за проявените от двамата хуманност, смелост и хладнокръвие.

Полицаите от Русе Александър Павлов и Орфей Орфеев са наградени за проявеното хладнокръвие, смелост и хуманност.

Александър Павлов и Орфей Орфеев са наградени за проявеното хладнокръвие, смелост и хуманност от началника на полицията в Русе Пламен Първанов

Униформените са се отзовали на сигнал за лумнал пожар през нощта на 23 януари в апартамент в Русе. Като пристигнали на адреса, полицаите видели дим от терасата. Впоследствие станало ясно, че в горящото жилище имало газова бутилка. Съседи им казали, че в апартамента живее 86-годишен дядо. Входната метална врата се оказала най-сложното препятствие пред двамата полицаи. Според младши инспектор Орфеев, след като влезли в горящия апартамент заедно с двама огнеборци, с колегата му Павлов поели пенсионера. Открили го сред пушека паднал в помещението срещу входа. Двамата го извели от дома и го свалили пред блока. В момента, в който го качили на линейката, газовата бутилка гръмнала.

Възрастният русенец бил с изгаряния по цялото лице заради пожара. Вчера той бил изписан от болницата. 28-годишният Александър Павлов служи в системата на МВР от 6 години, а колегата му – 32-годишният Орфей Орфеев е част от русенската полиция от четири. Двамата дежурят в екип и твърдят, че най-важното е да вършат работата си качествено, според закона и по най-бързия възможен начин.

сн. БГНЕС

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg