Любомир Станков: Не вярвах на очите си като видях как детето ми лети от лифта

0

Дете на пет години оцеля по чудо, след като падна от около осем метра от кабинка на лифта Симеоново-Алеко. В нея пътувало семейство с две деца, което се качвало на Витоша да кара сноуборд. От Държавната агенция за технически надзор са отделили проблемната кабинка за инспекция. Ще бъдат проверени заключващите механизми и на останалите кабинки. Фирмата, която стопанисва лифта обяви, че не обмисля компенсации за пострадалото семейство. В медийното пространство се завъртяха няколко версии за инцидента, но според бащата на падналото дете Любомир Станков, истината е само една. Ето какво каза той в интервю за delo.bg.

Г-н Станков, как се чувства синът ви в момента, добре ли е?

– Детето се чувства добре, всеки е падал от високо, при него се случи така, че падна от кабинката. Жив и здрав е, няма нищо фатално.

Любомир Станков, паднало дете от кабинка на лифтКакво си спомняте, как се отвори тази врата?

Вратата се отвори по някакъв невероятен начин, не вярвах на очите си като видях детето си как лети. Пълен абсурд е вратата да се отвори, но е факт. Владислав се завъртя, за да погледне към „Лале“ и направо си литна през вратата, аз стоях от другата страна. Няма такава нелепа ситуация. Нямах и възможност да направя нещо. Детето падна по корем, за щастие си вдигна главата. Аз се чудех дали да скоча, но дъщеря ми седеше до мен и трябваше да я оставя сама на отворена врата още четири стълба. Започнах да крещя от кабинката на Владо да стои там и да не мърда. Като стигнах до междинна спирка оставих дъщеря си там и тръгнах обратно към Владо, трябваше да катеря един баир, за да стигна до детето си.

Потърсихте ли представители на „Витоша Ски“ и как се отнесоха към Вас?

– Не съм потърсил изобщо представители на „Витоша Ски“. Първият човек, когото срещнах беше долу при линейката 30 минути по-късно. Появи се някакъв господин с бадж на „Витоша Ски“ и най-нагло заяви, че той бил спасил живота на детето ми.

Какви действия ще предприемете?

– Всички възможни законови действия, чувствам се длъжен. Знам, че няма да спечеля, това са някакви мастодонти, срещу които нямаш вариант да спечелиш, но поне шум да се вдигне и да се чуе, че на тази планина се случват безумия. На кабинка вратата се отваря в движение, дори не съм видял Владо да се подпира на вратата, а е пред очите ми.

Ще заведете ли съдебно дело?

– Предполагам, че да. Редно е да си търсим правата, иначе не трябва да недоволстваме, че живеем в такава държава.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg