8-годишно момче разплака българските емигранти

0

Децата на хиляди български емигранти си имат химн. Броени дни преди Националния празник 3 март една песен разчувства всички наши сънародници, пръснати по целия свят. Песента „Откъснатите цветя на България“ е изпълнена от 8-годишния Виктор Велинов в Ню Йорк.

емигранти, Виктор ВелиновВиктор непрекъснато съчинява, измисля, дори пее още от малък, казват родителите му. Миналата пролет, щом разбира, че неговата майка е купила самолетни билети, за да си починат всички в родината й – България, където щяла да се върне за трети път, първокласникът вдъхновен и екзалтиран композира музиката и написва текста на песента „Откъснатите цветя на България„.

И докато мелодията е негова изцяло, то за думичките му помага именно майка му, поетесата Кристина Велинова.

емигранти, Виктор ВелиновБългария е раят на цялата планета за малкия Виктор, който е роден и живее в Голямата ябълка – там, където е далеч от българските проблеми! До 4-годишнината му Вики вярва, че родината на майка му е горе на небето, защото до България се стига само със самолет.

Мечтата му един ден е, щом порасне да се върне в бленуваната малка европейска държава и да заживее в някое от стотиците български села. Виктор иска да отглежда животни край Трън, откъдето е неговият дядо, има желание и да направи приют за бездомни животни, за да не страдат и да не бъдат убивани.

Песента „Откъснатите цветя на България“ е записана със съдействието на StarVocal Studio, New York. Като беквокалистки помагат Мартина Радославова и Нели Минчева от Кънектикът.

Вики и майка му Кристина посвещават песента на всички деца, родени и израснали извън България, но които носят българска кръв и самосъзнание.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg