Георги Софкин: България е европейски шампион по дискриминация

0

„България е европейски шампион по дискриминация!“ Това заяви за delo.bg двукратният световен и олимпийски шампион Георги Софкин, който е създател и президент на българската организация “Малки европейци” и на Инициативата “Софкин и приятели”, която се занимава с организирането на почивки на море и планина на инвалиди.

Георги Софкин

Георги Софкин

По думите му, учредената Комисия за защита от дискриминация защитава дискриминацията, а членовете й, излъчени от парламента и президента са роднини, приятели или съседи на управляващата клика. Софкин е категоричен, че комисията не упражнява дейността си, заради която съществува като орган.

Председателят на „Малки европейци“ обвини премиера Бойко Борисов в чудовищна дискриминация. Повече от 6 години правителството на България бави полагащата му се еднократна премия, която е трябвало да бъде в размер на около 150 000 лева. Олимпийският шампион има право и на пожизнена пенсия, която според думите му трябва да бъде около 2 400 лева.

Поисках разговор с главния секретар на МВР Георги Костов, който е служител на Борисов ЕООД. Достигнах до един омагьосан кръг. Начело на държавата стои човек, който докато играе футбол казва на целия народ да си гледа работата. Ти му говориш за култура, а той ти казва да го погалиш по тиквата, т.е. по мутрата. За радост по-голямата част от населението разбира, че Борисов е милиардер,

заяви пред delo.bg Софкин. Той обвини в бездействие Агенцията за хората с увреждания и нейния председател Минчо Коралски.

През 2013 година Софкин разпрати протестни писма до различни институции, с които сигнализира за дискриминация на ниските хора, които не могат да стигнат до банкоматите. Днес в България вече има устройства, приспособени за хора с нисък ръст. Допълнителното приспособление пред банкомата е изработено от олекотен материал, което лесно може да се спусне към земята, за да улесни хората с нисък ръст при теглене на пари и проверка на сметка. Един от банкоматите се намира на пл. „Народно събрание“.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg