15 ранени при самоубийствен акт в Ансбах, Германия

0

Нова трагедия в германската провинция Бавария. 15 души са с различни наранявания, след като 27-годишен сирийски гражданин се самовзриви в неделя вечерта в центъра на град Ансбах. Целта на камикадзето е била да загинат много хора, тъй като в раницата му са били открити множество експлозиви, заяви вътрешният министър на провинцията Йоахим Херман. По време на самоубийствената експлозия в градчето се е провеждал на открито музикален фестивал с около 2500 зрители. Сириецът не е бил допуснат в центъра на феста, тъй като нямал билет, което е предотвратило и потенциално масово убийство.

атентат в Ансбах, ГерманияНа мястото на взрива в германският град били изпратени над 350 медицински лица и близо 200 полицаи, пожарникари и хора от различни аварийно-спасителни служби.

По думите на Йоахим Херман в GSM-а на сириеца бил открит видеоклип на арабски, което е доказателство за терористична атака. На него камикадзето се заклева във вярност на „Ислямска държава“ и се заканва, че ще отмъсти на германците, тай като те убиват мюсюлмани.

Фестът бил прекратен незабавно след самоубийствената експлозия. Хората били евакуирани от площада, което предизвикало масова паника. В тежко състояние са трима от пострадалите 15 души.

Атентаторът-самоубиец от Ансбах е трябвало да бъде депортиран в България.

атентат в Ансбах, ГерманияТова не е станало заради неговата „психологическа нестабилност“, заяви федералният вътрешен министър Томас де Мезиер. По думите му, атентаторът имал склонност към самоубийство и за кратко се лекувал в психиатрия. Дори е опитвал два пъти да се самоубие.

По думите на баварския вътрешен министър Йоахим Херман експлозията носи почерка на ислямистко терористично нападение. Властите в Германия са разрешили на сириеца да остане в страната, заради ситуацията в родината му, въпреки че са отхвърлили преди година подадена от него молба за убежище.

атентат в Ансбах, ГерманияГлавният секретар на българското МВР Георги Костов заяви, че самоубиецът от Ансбах е пребивавал в България от края на 2013 г. до средата на 2014 г. Нямало данни той да се е връщал след това отново у нас. При пристигането си у нас сириецът подал молба за закрила и получил хуманитарен статут, каза още Георги Костов.

Това е поредното кърваво нападение в Бавария за последните дни. Както delo.bg вече писа 9 души загинаха на 22 юли при стрелба в мол в Мюнхен, открита от 18-годишен иранец с германско гражданство. 5-ма пък бяха ранени при нападение с брадва във влакова композиция до град Вюрцбург от афганистанец на 17 години.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg