Гордост! Българинът Владимир Койлазов с „Оскар“

1

Владимир Койлазов спечели ОскарНова гордост за България донесе 38-годишният Владимир Койлазов. Той е тазгодишният носител на престижната награда „Оскар“ за постижение в сферата на науката и високите технологии.

18-те приза в тази област остават в сянка от колоритната церемония, на която присъстват цяла плеада от холивудски знаменитости. За сметка на това, наградите за кинематографични и технически постижения са високо ценени и изключително уважавани в гилдията.

Отличието за Владимир Койлазов е за оригиналната идея, създаването и реализацията на технологията V-Ray, дело на софтуерната компания Chaos group.

Владимир Койлазов спечели Оскар

Какво представлява V-Ray технологията? Това е програма за 3D визуализации. С нея се създават и обработват триизмерни изображения. Тя вече има и много разновидности, ползвани за реализирането на кино хитове като „300: Възходът на една империя”, „Игра на тронове” (в прочутата Битка на колелетата – на снимките долу), „Господарка на злото”, „Дедпул” и др.

Награденият с Оскар Владимир Койлазов е от Русе и е съдружник в Chaos group с Петър Митев (на снимката).

Българинът Владимир Койлазов с "Оскар"Дружеството им има офиси в Япония, Южна Корея и САЩ, а централата е в България. Наградата за Владимир Койлазов е плакет (гравирана плоча – на снимката долу), а не познатата на всички статуетка „Оскар”.

Със специалните призове се награждават лауреатите в иначе престижната подкатегория „Наука и инженерство” на американската киноакадемия.

Българинът Владимир Койлазов с "Оскар"Церемонията по връчване на Sci-Tech Oscars (технологични Оскари) се проведе на 11 февруари в Бевърли Хилс, щата Калифорния. Тази церемония предшества с две седмици връчването на „Оскари”-те.

И тази година победителите в основните категории ще получат своите награди на пищна гала вечер в „Dolby Teather” в Лос Анджелис. Церемонията е насрочена за последната неделя на февруари.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!1 коментар

 1. Гордост за България! на

  Поздравления на Владимир и целия екип на Хаос Груп за заслуженото отличие! Хора като тях разбиват мита, че в България не може да се успее. С мрънкане не става, трябва малко мозък, хъс и здрава работа. Те не само са успели, но и създали най-известния софтуер за компютърна графика в света! V-Ray се ползва в киното, телевизията, архитектурата, автоиндустрията, медицината и т.н.
  Само влезте в Youtube и напишете следното, за да видите какви неща са правени със софтуера на нашите момчета и момичета! :

  V-Ray Film & VFX Showreel 2014
  V-Ray Automotive Showreel 2013
  V-Ray Advertising Demo Reel 2012
  V-Ray Showreel 2016
  V-Ray Film & VFX Demo Reel 2012

  Пожелавам им здраве, успехи и да постигат още нови величини и отличия!

Коментирай в Delo.bg