Престижна награда за българския филм „Посоки“ на режисьора Стефан Командарев

0

Нова гордост за родното кино! На Международния филмов фестивал в Сараево лентата „Посоки“ спечели Специалната награда на журито за целия актьорски състав!

За 24 часа в 6 столични таксита се развиват истории, които са повлияни от проблемите и абсурдите на действителността у нас. Обединява ги една смърт, която ще даде шанс за нов живот.

Главните герои са шофьорите на таксита. Именно водачите на жълтите коли са доста често най-точните свидетели на това, което се случва около нас, включително и тъмните страни на живота ни. Част от хората зад волана на такситата трябва да са терапевти, спасители, психолози, агресори, дори жертви.

Филмът Посоки с награда от Сараево

Шофьорите на таксита на основната част от нашия истински живот. Героите на историите са клиентите на услугата за платен превоз. Всички те представят различните лица на родния социум. Сцените се редуват – комични и драматични.

Участват Асен Блатечки, Ирини Жамбонас, Стефан Денолюбов, Васил Василев-Зуека, Васил Банов, Юлиан Вергов, Иван Бърнев, Герасим Георгиев-Геро, Николай Урумов, Стефка Янорова и др.

Филмът „Посоки“ е копродукция на България, Македония и Германия. Лентата на режисьора Стефан Командарев получи номинация в престижната конкурсната програма „Особен поглед“ в Кан.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg