Брачни безумия и безумен смях на сцената на „Сълза и смях“

0

Да си кажа правичката, отдавна не се бях смяла така. Непринудено, чисто, първосигнално.

Смях, който настройва сетивата в тоналност, която те изпраща в свят на безтегловност и безвремие.

Някои му казват: “Да изключиш“. Както и да се нарича това състояние, то със сигурност липсва в ежедневието ни… А когато ти се случи да ти се случи, гребеш с пълни шепи.

Брачни безумия

Още от първите реплики на пиесата „Брачни безумия“ става ясно, че случващото се на сцената ще те държи под прицел до самия край. И няма как да е иначе, щом сред актьорския състав са Симеон Владов, Милица Гладнишка, Милена Маркова-Маца и не по-малко талантливите Жанет Миовска, Николай Тодоров и Божидар Минков. Постановката е дело на Алексей Кожухаров, по идея на прочутия френски драматург Марк Камолети, чиито комедии са вдъхновявали доста наши театрали, за радост на публиката…

Безумен сюжет, поднесен с изумителна лекота.

И именно житейската близост на повествованието с реалността изтръгва от публиката онзи лек, неподправен смях, който превръща залата в едно цяло.

Има пиеси, в които не всеки се смее. На „Брачни безумия“ се смеят всички, до един.

Изневярата е тема на безброй творчески интерпретации. Защото е част от живота и защото както драматична, тя може да бъде и смешна. Когато погледнем на нея по начина на „Брачни безумия“, когато сериозното е опаковано в комично, когато желанието да се надсмеем над собствените си страсти надделява над стремежа да се раняваме…

Брачни безумия

Репликите на безумните герои от сцената те заковават със своята мъдрост и са поднесени по начин да предизвикат сълзи от смях. Зад тях се крият чисто човешки, не несериозни дилеми и прозрения, а да ги направиш комични, е нелека задача. Комедийният жанр си остава по-трудната задача в театъра.

Имената на актьорския състав говорят сами за себе си. Ангелският глас на Симеон Владов е само лек десерт към енергичното му присъствие на сцената, а Милица Гладнишка както винаги може да отвее и декор, и публика. Несъмнено, Милена Маркова- Маца е приела присърце да се въплъти в ролята на ексцентричната любовница.

Брачни безумия

Изключително сполучлив подбор на сценичен екип, това е само едно от условията за успеха на представлението.

Премиерата на „Брачни безумия“ беше на 4-ти април, а следващото издание за пропусналите, ще е на 26 този месец. Няма нужда да споменавам, че залата беше пълна. Лично аз бих отишла пак.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg