Тереза Маринова: Свързвам полетите до Сидни с големите ми победи в спорта

0

Тереза Маринова е родена на 5 септември 1977 г. в Плевен. Започва спортната си кариера в спортното училище в родния си град. През 1997 г. става осма на Световното първенство в зала в Берси и шеста на Световното първенство на открито в Атина. Печели бронзов медал на Европейското първенство в Будапеща през 1998 г. Най-големият си успех постига на Олимпийските игри в Сидни през 2000 г., когато печели титлата в тройния скок с 15,20 м и национален рекорд на България.
Тереза Маринова, полетПрез 2001 г. става световна шампионка в Лисабон с личен рекорд в зала – 14,91 м. Следващата година Тереза Маринова става европейска шампионка в зала във Виена с 14,81 м, но получава тежка контузия на отскачащия крак и е оперирана във Финландия. 36 дни преди Олимпиадата в Пекин през 2008 г. след многобройни контузии и хронична травма в ахилеса Тереза Маринова сложи край на състезателната си кариера.

На 24 септември се навършиха 15 години от триумфирането на Тереза Маринова като олимпийска шампионка в тройния скок. Това се превърна и в повод Тереза да разкаже за своите преживявания във въздуха за Вас, читателите на delo.bg.

Първият ми полет със самолет беше до Лисабон през 1994 година за световно първенство за девойки. Първото ми пътуване не беше от най-успешните, защото попаднахме на страхотна турбуленция. Въпреки това до днес никога не съм изпитвала страх от летене. За мен пътешествието е най-вълнуващото нещо, има дестинации, до които няма как да стигнеш без самолет.

Тереза Маринова, полетЕдни от най-важните ми полети са тези до Сидни. Те са ми и най-неприятните, защото са изключително дълги, продължават повече от 20 часа. Хубавото е, че свързвам и трите си полета с три много големи победи в спорта и съответно това дава смисъл на пътуването и на това да изтърпиш тези над 20 часа без въздух. На едното ни пътуване до Сидни при самото кацане на самолета ни пуснаха кислородните маски, имаше лека паника. За щастие беше компютърна грешка, нямаше проблем.

Много се радвам, че за хилядите ми пътувания със самолет не съм имала изгубен багаж, разбира се, имала съм изпуснати или отменени полети, но това е част от играта.

Едно от местата, които мечтая да посетя е Нова Зеландия, защото е много далеч. Не съм се нагласила за подобно пътуване, но силно се надявам някой ден да се осъществи това мое желание.

Още любопитни самолетни преживявания на други обичани и популярни българи, може да прочетете в рубриката ни ПЪРВИ ПОЛЕТ.

Евтини самолетни билети ще откриете в промоционалните предложения на Check.bg ®

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg