Стефан Диомов: Когато летя със самолет, виждам най-красивия филм – този за нашата земя

0

Стефан Диомов е роден на 16 февруари 1945 г. в Бургас. Работи в областта на музиката повече от 50 години. Основател е на “Фамилия Тоника”, “Тоника”, “Тоника СВ”, създател на оркестър “Горещ пясък”. Негова заслуга е откритието на забележителни гласове – Тони Димитрова, Дани Огнянов, покойният вече Пламен Ставрев. Има над 350 авторски песни, незабравими хитове и повече от 3250 концерта със своите формации. Навръх именния си ден Стефан Диомов намери време, за да разкаже своите преживявания във въздуха за читателите на delo.bg в рубриката ПЪРВИ ПОЛЕТ.

stefan_diomov-1

Стефан Диомов

Бях много малък, когато се качих за първи път на самолет. Полетът беше от Бургас до София, където имахме участие и трябваше да стигнем навреме. Летяхме не повече от 50 минути, но през цялото време се страхувах. След това започнах да пътувам често със самолет и дори се превърна в любимото ми превозно средство. Когато съм на земята поглеждам към самолетите и завиждам на хората, които са в тях, защото обожавам да летя.

Никога няма да забравя най-дългия си полет Рим-Монтевидео-Буенос Айрес. Над аржентинската столица имаше много гъста мъгла и не ни разрешаваха да кацнем. Въртяхме се около 7-8 пъти над града, който е огромен. Самият полет беше дълъг около 14 часа.

Стефан Диомов, полет, самолетВинаги ще си спомням и един полет в Русия, в който заради буря самолетът се изкачи на огромна височина – някъде около 13 000 метра. Тогава много се изплаших.

Изпитвам огромно удоволствие от всеки полет и очаквам следващия с нетърпение. Обичам да съзерцавам, гледката от самолети е неповторима. Вълнуват ме дори образуванията на облаците, в тях виждам нещо неповторимо, нещо екзотично. Учудвам се на хората, които не сядат до прозореца, а четат книги или гледат филми. Преживяването със самолет е наистина много любопитно, гледам какво става с полета, следя всичко на дисплея. Летейки виждам най-красивия филм – този за нашата земя.

Скоро ще се осъществи една от моите мечти – да летя до Австралия. Вече съм си купил билет и през месец април 2016 година ще летя до там.

Още любопитни самолетни преживявания на други обичани и популярни българи, може да прочетете в рубриката ни ПЪРВИ ПОЛЕТ.

Евтини самолетни билети ще откриете в промоционалните предложения на Check.bg ®

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg