Стратия „Взел-дал“ сред мравуняк от хора на летище JFK

0

След 4-годишна музикална пауза, поп изпълнителят Стратия издаде чисто нов сингъл, който е на път да се превърне в новия летен хит. Песента „Взел – дал“ Стратия изпълнява в дует с талантливата Кристина Дончева, чиято звезда изгря в „X фактор“. Неузнаваемо различен е стилът на пеене, както и гласът на Стратия. Самият текст – изпълнен със сарказъм, може да се интерпретира от всеки по различен начин.

самолетните полети на Стратия

Видеото към новия сингъл може да видите веднага след спомените от „високо в небето“ на Стратия. Той си спомня и за първото си приключение със самолет в живота. 

Първият ми полет беше, когато бях на 20. И досега е най-вълнуващият. Летях от София до Ню Йорк. Тогава все още имаше директни полети до там.

Пътуването продължи 12 часа, без прекъсване.

Ядох няколко пъти, опитах да спя, уж гледах филм, слушах музика и опитах да чета книга. Не ми се получи нито едно от всичките, понеже поводът на пътуването беше участите в международен конкурс за пианисти и всъщност през цялото време бях притеснен и мислех за представянето си. Тогава английският ми беше много зле, а трябваше да се оправям напълно сам.

Когато кацнах на летище Кенеди, бях ошашавен от мравуняка от хора – всичките бързащи и влачещи огромни куфари.

Конкурсът се провеждаше в Кливланд, Охайо и трябваше да взема вътрешен полет до там. Бях изтръпнал от ужас да не объркам автобуса, който трябваше да ме закара до компанията, с която летях до Кливланд. Някак си успях да се кача на правилния автобус и да се ориентирам до мястото за чекиране. После вече пристигнах нормално и всичко се подреди. Там имах много красиви преживявания, представих се успешно, взех награда, всичко беше прекрасно. На връщане обаче, когато трябваше да летя от Кливланд за Ню Йорк имах неприятен инцидент.

самолетните полети на Стратия

Поради лоши атмосферни условия бяха преустановили някои полети, според дестинацията им.

Точно този полет за Ню Йорк беше канселиран.

Всички хора, които се бяха струпали, започнаха да се разотиват и аз в един момент се оказах сам. Като пълен идиот, не можех да разбера какво се случва. Отидох при служители на комапнията, влачейки огромните два куфара. Обясних с бедния си тогава английски, че не съм наясно кога ще мога да летя и искам повече информация. Вече беше късно вечерта. Свързаха ме по телефона с представител на българския посланик във Вашингтон. Много мила жена, която ме попита от какво имам нужда и беше готова да съдейства веднага. Спомням си че тази жена тогава ме попита:

„Ама Вие наистина ли искате да се върнете в България?“

Това беше странен въпрос. Каза ми да изчакам и че ще съдейства.

След половин час дойде един служител на летището и ми каза, че отпред ме чака автобус, който ще ме закара до хотел за сметка на компанията и че всичко вече е уредено. Това колко бях впечатлен, е ясно на всеки българин, изпадал в подобна ситуация. При нас е малко по-различно. Малко само! 🙂 Тръгвам към автобуса, който ме чакаше точно пред изхода и като стигнах, разбирам, че

целият този автобус е изпратен за мен и аз съм в него единствено с шофьора.

Отново шаш. Спираме пред хотела, взимат ми багажа, отивам на рецепцията, и разбирам че всичко е уговорено. Супер изтощен влизам в стаята, донесоха ми вечеря и после заспах. Вече бях наясно в колко часа на другия ден ще мога да летя за Ню Йорк. Нататък всичко беше нормално. Това всъщност е най-интересното ми пътуване.

самолетните полети на Стратия

Останалите, слава Богу са били безпрепятствени. При едно пътуване до Малта имаше турбулениция. Не знам защо, но аз май бях най-малко изплашеният. Имаше крясъци, някои се бяха разревали. Беше си страшничко, ама беше за малко.

Забелязал съм, че при пътувания нямам проблеми с часовата разлика и климата. Някак си веднага се адаптирам. Аз съм нощна птица и режимът ми по принцип е много наопаки. Понеже лягам почти сутринта, спя до късно, друг път ставам рано, спя по никое време привечер, после цяла нощ будувам и никога не съм в нормалния режим на вечер – спане, през деня – буден, вероятно затова часовите разлики никога не са ми били проблем.

Като цяло много обичам да пътувам и ми е най-щастливо, когато съм на път.

Харесвам динамичния живот и това да се срещам с различни хора на различни места. Пеньо Пенев някога е казал, че човекът е човек, когато е на път. Ами, добре го е казал 🙂

Още любопитни самолетни преживявания на други обичани и популярни българи, може да прочетете в рубриката ни ПЪРВИ ПОЛЕТ.

Евтини самолетни билети ще откриете в промоционалните предложения на Check.bg ®

Коментирай с Facebook

коментара

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg