Братя Аргирови на 61: Спомени в полети

0

Благовест Аргиров и Светослав Аргирови са български поп изпълнители, чиято кариера се развива главоломно през 80-те години на миналия век. Родени са в Пловдив на 23 април 1959 г. Завършили са музикалното училище в родния си град със златен медал, а след това и Музикалната академия “Проф. Панчо Владигеров”. През 1981 г. Благовест дебютира на младежкия конкурс за забавна песен заедно с брат си Светослав под името дует “Вега”. През следващата година сформират “Братя Аргирови”. От 1983 до 1989 г. са дует №1 на България. Двамата заедно обикалят да пеят по фестивалите в Братислава и Дрезден. През 1999 г. Благовест с участието на брат си, Данчо Караджов, Дони, Стефан Вълдобрев и Наско от Б.Т.Р. издава диска “Благовест и приятели”. Най-силната страна на двамата братя са концертите. В бившия СССР са продали над 2 милиона плочи, там са изнесли и над 1500 концерта. Благовест е участвал и в няколко игрални филма – “Защитете дребните животни”(1988 г.) и “Скъпа моя, скъпи мой”(1986 г.). Ето какви спомени пази Благовест от стотиците полети със самолети през годините.

благовест аргиров

Благовест Аргиров

-Г-н Аргиров, спомняте ли си кога за пръв път летяхте със самолет?

-Ако трябва да съм откровен, не си спомням. Много отдавна е било първото ми качване на самолет.

-Страхувате ли се да летите със самолет?

-Определено не съм от хората, които се плашат да пътуват със самолет. Напротив! Приятно ми е, чувствам се много добре. За щастие съм нямал никакви проблеми досега на борда.

-Имали ли сте вълнуващи полети?

-О, да! Имал съм много вълнуващи полети. Спомням си един случай с Данчо Георгиев – Стълбицата, с когото пътувахме по концерти. Летяхме от София до Бургас, където имахме съвместно участие. Докато бяхме в самолета изведнъж се случи много силна турбуленция. Стюардесата дойде при Данчо Стълбицата, който беше много притеснен и му предложи чаша вода или сок, за да се успокои. Тогава той отговори: „Не, благодаря! Водка има ли?“. (смее се) Този случай съм го запомнил и няма да го забравя. Много се смях с него.

-Коя е най-далечната дестинация, която сте посетил със самолет заедно с брат Ви?

-Много сме летели с брат ми. Най-дългото ни пътуване е до Япония за Световното изложение в Цукуба през 1985 година. Полетът беше София – Москва – Токио, за пръв път пътувахме толкова много, може би 12 или 13 часа. Това си спомням като най-дългото ни пътуване със самолет. Не по-малко вълнуващо беше и пътуването ни до Никарагуа, маршрутът ни беше София – Мадрид – Мексико. Спомням си, че тогава за пръв път пътувахме с най-големия самолет на Боинг – „Джъмбо джет“, който беше на два етажа. С голям интерес разгледахме целия самолет.

братя аргирови-Кое е мястото, което искате да посетите със самолет?

-Интересно ми е да отида до Нова Зеландия. Чувам невероятни неща за тази страна, искам да я посетя. Това е възможно най-дългият маршрут, който мога да си пожелая.

Още любопитни самолетни преживявания на други обичани и популярни българи, може да прочетете в рубриката ни ПЪРВИ ПОЛЕТ.

Евтини самолетни билети ще откриете в промоционалните предложения на Check.bg ®

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg