В Калифорния масово се краде … вода!

0

Масови кражби на вода отчитат в последните седмици властите в Калифорния. Причината за тези набези е, че американският щат преживява изключително тежък период, белязан от незапомнена суша. В Калифорния масово се краде ... вода!Недостигът на вода предизвиква все повече кражби на безценната течност, което е необичайно явление. Няколко драстични случая вече са описани от медиите. Един от тях е за отклоняване на вода от водопад, намиращ се в Силиконовата долина, което направили група нудисти. При друг случай, резервоар за вода на пожарна кола е бил източен в Сиера Невада. Освен това, работници откраднали 2500 литра вода от противопожарен кран, който бил на строителна площадка в Сан Рамон. Случаите продължават през миналата седмица с кражба на цистерна, пълна с вода, което се е случило в Окланд. А в Сакраменто, работник е заловен в момент, в който се опитвал да източи хиляди литри вода от противопожарен кран.

В Калифорния масово се краде ... вода!Един от най-фрапиращите случаи, които са регистрирани обаче, е от център за помощ на хора, страдащи от сушата. От там бил откраднат пикап, пълен с бутилки и помпи за вода, които били предназначени за бедстващите хора. След изчезването му, бил намерен изоставен, а от водата в него нямало и следа. Директорът на центъра, за който е бил предназначена водата е потресен, защото кражбата на вода е причина много деца да не могат да се измият и изкъпят.

В Калифорния масово се краде ... вода!Недостигът на вода в Калифорния е проблем, който е актуален в последните четири години, но особено се изостри от миналата година. През 2014-та, липсата на достатъчно вода бе дискутирана нашироко, като американската преса писа, че хората, които отглеждат марихуана в Калифорния задълбочават проблема със своите действия. Причината е, че те не спазват ограниченията, които са наложени в закона за количеството марихуана, което може да се отглежда. Това е свързано с много вода, която изискват тези растения, затова хората, които ги отглеждат често прибягват и към кражба на вода.

Сушата, от която страда Калифорния засяга всички сектори, но най-силно се отразява на земеделието. Данните показват, че около 80 % от водата в щата се използва именно в този сектор. Ситуацията е затруднена и заради факта, че много от богатите хора в щата не се съобразяват с дефицита и продължават да разхищават вода като поливат ливадите си или пълнят басейните си.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg