Двойно удоволствие – шоколад против стареене

1

Ако шоколадът е едно от любимите Ви кулинарни изкушения, сигурно ще Ви прозвучи твърде хубаво новината, че вече има такъв шоколад, който намалява признаците на стареене. Учените са го разработили и дават обещание, че той наистина помага за намаляване появата на бръчки и пречи на състаряването на кожата. „Сладкото лекарство” е дело на учени от университета в Кеймбридж и носи наименованието „Естечок“.

Шоколадът, разработен в лабораторията на университета увеличава нивата на антиоксидантите в организма и подобрява кръвообращението в тялото. По този начин се предотвратява появата на нежеланите бръчки по кожата и тя се поддържа гладка и по-млада на вид. Учените твърдят, че едно парченце шоколад от 7,5 грама, съдържа в себе си същото количество антиоксидант, наречен астаксантин, каквото съдържа и парче сьомга от Аляска.

Шоколад

Шоколад

Шоколадът наистина е чудо, защото неговите създатели твърдят, че той може да промени до неузнаваемост кожата на човек, който е на възраст 50-60 години. Тя се подмладява толкова много, че той започва да изглежда като човек на 20-30 години. За да се докаже този резултат, шоколадът е преминал през много лабораторни тестове. Участвалите в тях доброволци са констатирали, че след ежедневно хранене с шоколада в продължение на 4 седмици, възпаленията по тялото им са намалели значително, а кръвният им поток в кожата се е повишил.

ШоколадАвтор на този уникален шоколад е д-р Иван Петяев, който обяснява, че в технологията за направата на шоколада се използва специален антиоксидант. Именно той прави златните рибки да бъдат наистина златни, а фламингото да бъде розово. Освен всичко друго, шоколадът е и нискокалоричен, защото едно парченце от него съдържа само 38 калории. Поради тази причина той е подходящ и за диабетици.

Лошата новина обаче е, че шоколадът „Естечок“ няма да може да се купува свободно в магазините. Той ще се доставя на адрес, само след индивидуална поръчка на клиента, като това ще става в рамките на 3 седмици. На този етап не е ясно и каква ще бъде цената му, но със сигурност няма да е евтин и достъпен за всички. Тази важна подробност ще бъде обявена през месец март, когато шоколадът ще бъде официално представен като нов продукт по време на Световната среща за иновации в хранителната индустрия, която ще се състои в Лондон.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!1 коментар

  1. Васко Петров на

    Да бе, да! Отрова против стареене?!? Пък и шоколада отдавна вече не го правят с какао! Кой ще предложи на плебеите в банановите републики такова скъпо удоволствие като оригинален шоколад?? Истинският шоколад би бил с цена най-малко 10 лева за 100 грама!! Днешният „шоколад“ е само синтетична кафява боя, синтетичен кофеин, синтетични аромати, синтетични подсладители, мухлясали гуми и модифицирани нишестета с висок гликемичен товар като пълнители! А тия дето са развили зависимост към истински шоколад – жална им майка! Без шоколад мозъкът им отказва да работи!! Превръщат се в безмозъчни биологични същества…

Коментирай в Delo.bg