Обувки, които могат да растат (видео)

0

Представяли ли сте си някога, какво би било ако дрехите Ви растяха заедно с вас? А ако същото се случваше и с обувките Ви? Така животът би бил много по-прост, лесен и евтин, защото няма да се налага да си купуваме обувки при всяка промяна в ръста или теглото ни. Още по-прекрасно решение би било това за децата, които растат „като гъби“ и се налага през няколко месеца да се сдобиват с нови чифтове обувки, защото старите вече не им стават.

Оказва се, че има хора, които се оценили колко умна идея е това и вече са я реализирали. Това е едно революционно решение особено за хората, живеещи в бедните страни по света, където да имаш обувки е лукс. Обувките са създадени от Кентън Лий, който е представител на компанията Because International.

Обувки, които могат да растат

Нейната мисия е посветена именно на бедните хора и дейността й е свързана с всякаква помощ, предназначена за тях. Затова, обувките, които растат, са специално създадени за децата в Африка. Повечето от тях, заради бедността и мизерията в която живеят, изобщо нямат никакви обувки и ходят боси.

Обувките всъщност са вид сандали, които могат образно казано да растат заедно със своите притежатели. Това означава, че дължината и широчината им може да се регулира в рамките на общо пет размера. На практика обувките варират от размер 5 до размер 12.

Обувки, които могат да растат

Във възрастово отношение, това означава, че могат да ги носят от деца в детската градина до младежи на 15 години. Обувки, които могат да растатОсвен всичко друго, обувките са проектирани и изработени така, че да са с издържливост поне 5 години. Проектът се казва Shoe that Grows /„Обувка, която расте“/, а дизайнът Кентън Лий, измислил през 2007 г. Това се случило при едно негово посещение в Кения, когато забелязал момиченце, което твърде малки за него обувки, защото нямало други. Обувките стигнат до различни краища на света, където има нуждаещи се от тях деца, живеещи в бедност и краен недоимък. Доставката ще бъде направена с помощта на партньори на компанията от различни неправителствени или държавни организации.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg