Луксозни магазини и полицията в Кан – заедно срещу крадците

0

Притежателите на луксозни магазини в Кан се обединиха с полицията и в момента получават ценни съвети от органите на реда, преди началото на кинофестивала във френския град. След поредицата кражби на бижута, извършени по време на кинофестивала преди 2 години, днес собствениците на луксозни бутици и бижутерии се чувстват много уязвими. Още повече, че съвсем наскоро в Кан бе извършен отново крупен обир на стойност над 17 милиона евро. Под ударите на крадците в началото на месец май попадна бутикът „Картие“.

Луксозни магазини и полицията в Кан - заедно срещу крадцитеОт същия магазин през 2013 година отново бе извършена голяма кражба на бижута на стойност 15 милиона евро. В общи линии този луксозен магазин държи първото място в черната класация за двете най-големи кражби на бижута извършени във Франция през последните 10 години. Това съвсем естествено се отразява на имиджа на фестивалния град, което бе причина през лятото на 2013 г. да се създаде специална комисия. В нея участват търговци, полицаи и представители на местната власт, които обединяват усилията си, за да противодействат на кражбите и да повишат сигурността на луксозните магазини в Кан.

cannes2На „Кроазет“ в легендарния фестивален град един до друг са разположени общо около 70 луксозни магазини. В тях се продават бижута, облекло и кожени изделия. Основната цел на търговците е да привличат богатите туристи и заможните посетители на фестивала, които да пазаруват в техните бутици.

Луксозни магазини и полицията в Кан - заедно срещу крадцитеПрез 2013 година, фокусът на медийното внимание се насочи към набезите на крадците – по време на гала вечер изчезна диамантено колие „Де Гризогоно“ на стойност 2 милиона евро. Освен това, от хотел в Кан бяха откраднати бижута „Шопар“, струващи 1 милион евро. За разлика от 2013-та година, миналогодишното издание на фестивала мина доста спокойно. Извършени са били само три кражби от три магазина, а общата стойност на отмъкнатото от крадците е около 15 000 евро. Надеждите и очакванията на местните власти, търговците и полицията са, че тази тенденция от миналата година ще се запази и през 2015-та година, и регистрираните кражби по време на тазгодишния фестивал ще бъдат минимални.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg