Издават ранни записи на Джими Хендрикс

0

Ранни записи на музикалната легенда Джими Хендрикс предстои да видят бял свят и да достигнат до неговите почитатели. Записите ще бъдат събрани в албум, който се очаква да бъде пуснат на пазара през месец март. Албумът наистина ще бъде уникален и с голяма стойност особено за почитателите на американския певец, защото те са направени доста преди Джими Хендрикс да стане известен и да се превърне в мега звезда.

Заглавието на тавата е „You Can’t Use My Name: Curtis Knight & The Squires (featuring Jimi Hendrix)“. Албумът вече се очаква с нетърпение, а компанията – издател обещава, че той ще бъде пуснат на пазара на компакт диск, както и на 150-грамова плоча от винил. Тавата съдържа общо 14 композиции, като освен Джими Хендрикс в него има песни и в изпълнение на друг знаменит американски музикант – Къртис Найт. Хендрикс и Найт са работили заедно за около година, в периода 1965 – 1966 година.

Къртис Найт и Джими Хендрикс

Къртис Найт и Джими Хендрикс

Това се случва, когато през месец октомври 1965 г., Джими Хендрикс подписва договор за 3 години с импресариото Ед Чаплин и неговата компания PPX. На базата на този договор, той получава 1 долар, както и 1 % от правата върху записите с Къртис Найт. За съжаление, малко по-късно именно този договор ще стане причината за правни спорове, които са възникнали между Джими Хендрикс и други звукозаписни компании. Съдебните дела са изключително дълги, продължават десетилетия и приключват буквално сега. Затова, като резултат от техния край, роднините на легендарния американски музикант най-после имат възможността да откупят правата за издаване на албума.

Джими Хендрикс е един от най-големите музиканти в музикалната история. Преди няколко години, той бе определен от списание „Тайм“ за най-великия китарист на всички времена. Експертите са категорични в своята оценка за него и го смятат са един от най-изобретателните и виртуозни китаристи в историята на рока. Големият музикант умира едва на 27 години, след като е намерен мъртъв в лондонски хотел през 1970 г

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg