Диетолози: Яжте този продукт преди всяко хранене

0

Ново сензационно твърдение от американски диетолози – те препоръчват да се хапва кисело мляко преди всяко хранене. Причината – този продукт предотвратява артрит, сваля кръвното и не на последно място нормализира количеството бактерии в храносмилателната система. И това не е всичко – ако го консумират хора, в чието меню има въглехидрати и протеини, киселото мляко редуцира възпаленията, предизвикани от наситените мазнини.

Контролната група за учените от университета на Уисконсин – Медисън е била от 120 жени в период на предменопауза. Изследователите са поискали от 60 от тях, които били с наднормено тегло, или със затлъстяване да хапват по 340 гр нискомаселно кисело мляко на ден. Останалите 60 трябвало да ядат същото количество продукти, но без кисело мляко.

диета с кисело мляко и картофиДиета с картофи и кисело мляко топи 5 кг за 3 дни

 

Това е поредното проучване, което доказва, че ферментиралите млечни продукти, сред които са сиренето и киселото мляко, ограничават възпаленията и имат отличен ефект върху състоянието на храносмилателната система. Това от своя страна противоречи на познатите препоръки за ограничаване и дори избягване на млечните продукти. Хроничното възпаление се свързва с метаболитен синдром, затлъстяване, сърдечносъдови и други болести.

„Констатирахме незабавен ефект, който продължи 9 седмици. Предположението ни е, че с времето той ще се увеличава“ –

заяви ръководителят на екипа д-р Брад Болинг.

Рецепта за перфектно зрениеПриродна рецепта сваля 2 диоптъра само за 2 месеца

 

Според учените, има значителен спад на молекулите, които сигнализират за възпаление, в кръвта на 60-те дами, които били на режима с киселото мляко. Този хранителен продукт се оказва, че подобрява метаболизма на глюкозата на жените, които страдат от затлъстяване. Киселото мляко ускорява и редуцирането на глюкозните нива след хранене.

Не е от голяма важност времето, по което се яде киселото мляко. Според учените, от ключово значение е да бъдат приемани т.нар. добри бактерии заедно с нормалната храна.

Проучването не поставя и ограничение на дневния прием на кисело мляко. Специалистите се фиксирали 340 гр, тъй като това количество представлява половината от препоръчителната дневна дажба на млечни продукти в Съединените американски щати.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg