Лекуват Алцхаймер и Множествена склероза след революционно откритие

0

Връзка между мозък и имунитетНова светлина върху коварни неврологични заболявания като Алцхаймер и MS /Множествена склероза/ ще хвърли откритието на учени от Съединените американски щати.

Напълно революционно беше установено, че имунната ни система е свързана пряко с нашия мозък посредством неподозирани до този момент съдове, за които нито един специалист до този момент не е предполагал дори, че има.

множествена склерозаУчените определят откритието си като преломен момент в медицината. Джонатан Кипнис, един от екипа специалисти от университета във Вирджиния споделя:

„За мен откритията по тялото на човека бяха приключили още в средата на 20-ти век, но лъгал съм се явно. Не можех да повярвам, че до днес в човешкия организъм има непознати и неизследвани структури. Всички от екипа ми бяхме повече от убедени, че има изключително детайлна карта на човешкото тяло, но очевидно има още какво да ни изненадва!“

jonathan kipnis, Джонатан Кипнис, имунитет, мозъкДжонатан Кипнис и неговите колеги откриват, че лимфни възли свързват човешката имунна система и мозъка по начин, по който са и останалите тъкани в организма ни. Ето защо учените вече ще бъдат много по-запознати с явно не напълно познатото и изучено невро-имунно взаимодействие, вместо да гледат на него като на нещо, обвито в дълбока мистерия.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg