Непознатата, но приказна Норвегия (снимки)

0

Норвегия, една от малкото страни на територията на Стария континент, които не са част от Европейския съюз. Наричат я земята на полярното сияние, на леда и на фиордите. Западната държава от Скандинавския полуостров ще се хареса на всеки един от Вас, която копнее за нестандартна почивка. Суровият климат на севера, студът и непрогледните гори ще Ви осигурят това преживяване. Нали вече си обяснявате защо именно тук са се зародили легендите за валкирите и викингите?

Норвегия е държава с колоритна история. Природата със сигурност е визитната й картичка – най-притегателното в нея. Световноизвестните фиорди се славят като едно от най-възхитителните места в света – стръмни канари, бездиханни води – огледало, водопади, които могат да спрат дъха Ви… Точно тук може да усетите с всички сетива поразителното полярно сияние. Няма да пропуснете да видите и прословутите новрежки селца с еленски пасища и червени къщурки, нали?

Норвегия

град Олесун, сн. wordpress

Норвегия

канарата Кйераг (Кйерагболтен), сн. Тери Ракъл

Норвегия

водопадът Седемте сестри, сн. Bergen 64

Норвегия

Атлантическият път, сн. Асбьорн Флоден

Норвегия

езикът на трола, сн. Александър Artworks

Норвегия

долината Лоделен, сн. Наталия Ериксън

Норвегия

пътят на троловете, сн. Наталия Ериксън

Норвегия

пътят за никъде – Мостът Storseisundet, сн. Wikimedia Commons

Норвегия

норвежка национална носия, сн. Каролини Кайнд

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg