Дванайсетте най-зловещи места в света

0

Островът на куклите (Мексико)

Островът на куклите (Мексико)

Безспорно, първото място в тази ужасяваща компания от хорър дестинации, включени в импровизираната класация на 12-те най-зловещи места в света, е необитаемият мексикански остров Сочимилко. Легендата разказва за удавено момиче в каналите около острова. Веднага след нещастието брегът се напълнил с изплували от водата кукли. Единственият останал жив човек на Сочимилко събирал и закачал по всички дървета куклите, в памет на удавилото се момиче.

Хълмът на кръстовете (Литва)

Хълмът на кръстовете (Литва)

Друго „злокобно“ заради гледката място е литовският Хълм на кръстовете. Каква била идеята на това място? С издигането на кръстове местните хора оплаквали жертвите от войната. Бившият Съветски съюз изравнявал хълма два пъти, но литовците го издигали отново и той ставал все по-внушителен. И така до ден-днешен, когато на това място има над сто хиляди разпятия.

Пазар Акодесева (Того)

Пазар Акодесева (Того)

В челния Топ 3 е и пазарът Акодесева в Того. Над 50 на сто от хората на република Того извършват невиждани никъде по света религиозни обичаи и практикуват традиции, изискващи за осъществяването им неоткриваеми на друг пазар по света уникални предмети. Сред тях са кости, черепи на хора и животни, дори плът и още неизброимо много кошмарни вещи, от които само при мисълта за тях могат да Ви побият тръпки.

Пещерите Кабаян (Филипините)

Пещерите Кабаян (Филипините)

Друго невиждано по своята ужасност място се намира във Филипините – пещерите Кабаян. Тези изкопи не са създадени от природата, а от хора. В тях и до днес могат да се видят спиращи кръвта мумии – едни от най-добре запазените в света.

Музей Мютер (Пенсилвания)

Музей Мютер (Пенсилвания)

Запознайте се с института, който е посветен на всички познати на учените медицински аномалии по света. В музея Мютер в Пенсилвания са изложени зародиши, кости, органи и статуи, от които ще Ви побият тръпки.

Морските фортове Маунсел (Северно море, Англия)

Морските фортове Маунсел (Северно море, Англия)

Виждате ли тези подобия на ловни вишки, потопили своите крайници в морето. Постройките са били изградени през Втората световна война с едничката цел да бъдат стражи на Англия от потенциална инвазия на нацистите. Към днешна дата те са необитаеми.

Вароша (Кипър)

Вароша (Кипър)

И към още едно необитаемо място, този път на югоизток от България. Чували ли сте за Вароша? Това е изцяло необитаем морски курорт по кипърското крайбрежие. Тази перла на почивното дело става безлюдна след турската инвазия на острова. В момента Вароша е като мумуфициран във времето. Точно това е била моментната снимка на живота преди 41 години. Илюзия е гледката от разстояние – ако се наблюдава с невъоръжено око, в далечината Вароша изглежда като процъфтяващ курорт, но истината е, че това морско градче е безвъзвратно мъртво.

Орадур сюр Глан (Франция)

Орадур сюр Глан (Франция)

Оставаме в Европа, за да акостираме в едно малко село във Франция, което е било напълно опустошено през Втората световна война от нацистите. Местността е опожарена, а по-голямата част от местните хора са били екзекутирани. И до днес могат да се видят останките на селото.

Гора Хоя Бачу (Румъния)

Гора Хоя Бачу (Румъния)

Знаете ли, че на север от Дунав, в Румъния, има горски еквивалент на Бермудския триъгълник. Да, в прокълнатата гора Хоя Бачу са изчезнали доста хора. Свидетели разказват спиращи дъха случки за НЛО, необясними до този момент електрически феномени, както и редица други аномалии.

Муйнак (Узбекистан)

Муйнак (Узбекистан)

Пътешествието ни по света, за да Ви запознаем с най-всяващите страх места, продължава в Узбекистан. За бившата съветска република, кипящият от живот на Муйнак, разположен на един от бреговете на Аралско море отдавна е само мираж… За съществуването на пристанището му например, напомнят няколко ръждясали плавателни съда. Ще попитате за причината? СССР прави така, че пресушава морето като отклонява водите за напояване, а с това решение практически става екзекутор на Муйнак като го превръща в пустиня от руини и плашещи кораби.

Изоставеното метро на Синсинати (Охайо)

Изоставеното метро на Синсинати (Охайо)

Сега към Охайо, САЩ, където преди около век е имало изготвен проект за метро под Синсинати. Картата на обекта била занемарена, след като парите за довършването му не стигнали. Подземната железница била изоставена. Тунелите, които вече били изградени, днес се посещават само от местни изследователи.

Кладенецът на Джейкъб (Тексас)

Кладенецът на Джейкъб (Тексас)

Мислите си, че един естествен извор, дълбок повече от трийсет метра може да бъде единствено страхотен природен феномен? Жестоко се лъжете! Един подобен водоем може да бъде и ужасяващ. Доста тексасци използват Кладенеца на Джейкъб за скокове за забавление, въпреки че от всичките му страни стърчат остри и опасни зъбери. Има и доста изследователи, които проучват дълбините на кладенеца, но историята разказва, че доста хора през годините не са изплували никога повече, след като са се гмурнали веднъж…

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Вилиан Стефанов в ЧернобилВилиан Стефанов: Човек не може да си представи каква самота тегне над призрачния Припят

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg