Серена Уилямс спечели 19-и турнир от Големия Шлем в кариерата си

0

Серена Уилямс се измъкна през дъжд, забавяне и пристъп на кашлица, за да покаже, че на 33, тя все още може да триумфира в женския тенис.

Световната No 1 доминира във втори поред турнир от Големия шлем и 19-и в кариерата си, като победи Мария Шарапова с 6-3 7-6 ( 5 ) в яростно конкурентен финал на Australian Open.

Дъжд доведе до закъснение при 3-2 в първия сет, като преди това на Уилямс й се наложи да получи медицинска помощ за пристъп на кашлица, причинени от студа. Отговорът й беше яростен – осемнадесет аса, най-бързият от които дойде при 204 км/ч .

След 2014 г., когато изглеждаше, че силите й може да са били на залязване, тази изключителна спортистка отново влезе в лигата победителите. Уилямс вече задмина Мартина Навратилова и Крис Евърт по спечелени турнири от Шлема, като има само три по-малко от Щефи Граф. По всичко личи, че това е следващата й цел, и може спокойно да се обзаложим, че ще я постигне.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!



Коментирай в Delo.bg