Левски трябва да отсрами София

0

Всеки един футболен запалянко е свикнал да наблюдава в нашето първенство предимно отборите от София. През по-голямата част от историята на най-силната ни група сме наблюдавали да играят много отбори от столицата. ЦСКА, Локомотив, Славия и Левски бяха неизменни участници в „А“ група, нещо повече – именно ЦСКА и Левски до преди 2-3 сезона бях основните фаворити за спечелване на титлата и купата в родното ни първенство.

Локо Сф

Нещата се промениха коренно – на сцената излязоха отборите на Литекс, Лудогорец и Берое. Всеки един от тях по свой начин успя да си извоюва място при най-големите и да принуди някой от столичните грандове да отстъпи.

цска

През миналия сезон станахме свидетели на едно малко чудо – отборът на Локомотив София завърши на трето място и остави зад себе си отбори като Литекс, ЦСКА, Левски, Черно море и Локомотив Пловдив. Столичните железничари показаха на цялата ни футболна общественост, че не са приключили с големия футбол на родната ни сцена. Тогавашният президент на Локомотив Николай Гигов грееше от щастие, че неговите момчета се представят по-силни от традиционните претенденти за титлата – Левски и ЦСКА, но всичко свърши бързо.

левски 22

Отборите на ЦСКА и Локомотив София останаха без лицензи за професионалния ни футбол и бяха изпратени във „В“ група, а по-късно Локомотив се отказа от участие, поради невъзможността на новите собственици да намерят скромни финанси, с които да издържат отбора.

Цонев

При липсата на ЦСКА и Локомотив София – отборите от столицата в „А“ група се намалиха наполовина и останаха само Славия и Левски. В настоящия шампионат вече е трудно да говорим за доминация на столицата спрямо другите градове. Колкото и да се бият в гърдите, играчите на Славия не са от такава класа, че да спрат отборите на Берое, Литекс и Лудогорец. Единственият отбор от София, който може да се противопостави на отборите от провинцията, е Левски! Момчетата на Гонзо и Стойчо Стоев са тези, които трябва да отсрамят София и да бранят честта на столицата!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg