17-годишен стана шампион на България по кикбокс

0

17-годишният добричлия Деян Галинов се е запалил по кикбокса преди няколко години, докато гледал на живо професионални срещи в морската ни столица, където учи. В началото на тази година се е престрашил и е започнал да тренира в клуб „Вокил“ във Варна. До тогава е тренирал предимно футбол, бокс и волейбол.

Преди няколко дни е първото му участие като състезател по кикбокс в републиканското първенство, което се проведе в Шумен. За победата се борят над 500 представители на 50 български клуба. На дебютния си турнир Деян се бие в тежкия стил лоу кик, изправя се срещу двама съперника, които са доста по-опитни от него и са сред фаворитите за шампиони. За изненада на всички 17-годишното момче ги побеждава и става шампион на България за юноши старша възраст.

kik

След голямата победа ученикът получава и номинация за спортист на Варна за месец март. Дали ще победи и в тази надпревара ще разберем на 15 април, когато ще бъде обявен носителя на приза. В момента Деян се подготвя за следващото си състезание, което ще се проведе след броени седмици във Варна.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg