Защо да си вземем домашен любимец

0

Домашните любимци освен че са приятели на човека, но те са и негови лечители. Домашните любимци, кучета и котки, са известни с лечителските си способности. Любителите на кучета, които ги отглеждат в дома си, нямат проблеми с кръвното налягане. Според една статистика, ако човек помилва кучето си, неговите мускули се отпускат, дишането става равномерно, а сърдечният ритъм се забавя.

Според лекарите хора, прекарали инфаркт, оздравяват в 94% от случаите, ако имат домашен любимец – куче. Зачестяват случаите, когато дори при малки деца са измерени завишени стойности на кръвното налягане. При възрастните резките промени в стойностите на кръвното могат да им създадат редица проблеми от кардиологично естество. Именно поради факта, че повишеното кръвно е бич за хората, ако имате куче в дома си, то може да предотврати сериозни здравословни проблеми. Кучетата влияят успокоително на своите стопани и семейството, дори успокояват такива, които страдат от стресови състояния и нервни разстройства.

Учените са установили един интересен факт, че кучето лекува чрез енергия, а котката цери чрез ултразвук и ток.

Куче

Кучетата излъчват изключително само положителна енергия и ако са компаньони на хора с различни психични проблеми, им действат добре. Известно е, че тези домашни любимци усещат физическите промени в организма и предугаждат кризите ако са компаньони на епилептик. Известни са случаи, когато кучето усеща настъпващия пристъп, дори само носи лекарството на воя стопанин.

В слюнката на кучето се съдържа един фермент, наречен лизоцим, който има свойството да разруши обвивката на бактериите. Ако се чувствате прекалено уморен, един час сън до домашния любимец ще Ви зареди с енергия и ще се събудите готов за нова работа.

котка

Известен е фактът, че котките лекуват чрез електрически импулси с много ниска честота. По време на галенето на котка, човек създава магнитни поле, тъй като нежните косъмчета се търкат едно в друго и се наелектризират. Това създава условие токът да убие микробите, да окаже благоприятно влияние върху възпаление или да заздрави увредени тъкани, както и да подобри кръвообращението.

На какви невероятни неща са способни животните?

Терапия чрез галене на котка се използва при ставни проблеми и гинекологични болести. За котките е известно, че лекуват и чрез ултразвук. Това се получава, когато котката мърка и издава звуци с честота от 27 – 44 херца. Изключително благоприятства нервната система.

коткААААААМъркащите звуци на домашния любимец подобряват кръвообращението в мозъка, намаляват кръвното налягане и успокояват сърдечната честота. Особено полезно за жените в менопауза е да имат котка, защото благоприятстват костната система, а както е известно в този етап от живота им костите изтъняват и стават много чупливи.

Мистичните способности на кучето и котката пазят дома от лоши влияния.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg