Вивиан Уестууд: Избирайте винаги лесна любов, винаги

3

Преди да стане марка, Вивиан Уестууд е била и продължава да е мярка за жена, не само в модните среди. Повлияна от модерното през 70-те години пънк течение модната икона създава своите първи модели. Те бързо ѝ носят короната на кралица на пънк модата. Именно Вивиан Уестууд дава неимоверно силен тласък на модата на карето, антиполитическите щампи и безопасните игли.

От един живот, изпълнен със страст и мода, дизайнерката Вивиан Уестууд ни е завещала своите десет максими за щастлив живот.

westwood, Вивиан Уестууд и нейните съвети за живота1. Не се страхувайте, защото това ще предаде по-гаден вкус на храната, вместо да Ви спаси от неприятностите.

2. Винаги искайте невъзможното! На мен никой не ми е обещавал да бъда това, което съм, просто съм знаела винаги, че мисията ми е да бъде необикновена. Аз го чаках. Затова вдигнете летвата си над всички останали.

3. Не пестете в никакъв случай! Това е като да бъдеш плъх в ресторант – имаш изобилие от храна наоколо, но все пак си плъх. Затова харчете толкова, с колкото разполагате.

4. Не бъдете моралисти, защото моралът е неприличен като показването на среден пръст, но всички го размахват, ако нещо не е наред.

5. Пътувайте, защото това е истинското богатство. Вложила съм парите си в дрехи, вечери, имоти, дори във фалшиви приятелства, но най-скъпото са ми пътешествията.

6. Не отлагайте нищо! Утре може да Ви блъсне кола или да паднете от високо. Затова днес свършете нещо, та дори и глупост. И запомнете: Не спирате, не почивате и никога не отлагате!

7. Избирайте винаги лесна любов, винаги. Не си правете излишни усилия, за да изстрадате получената капка любов. Тя трябва да дойде сама, иначе е едно изнасилване, едно преследване, завършващо с успокоителни или пък със самоубийство.

westwood, Вивиан Уестууд и нейните съвети за живота8. Обичайте себе си, тъй като именно това е най-голямата любов. С часове се гледайте пред огледалото, разходете се голи… просто се обичайте.

9. Научете се да приемате обстоятелствата. Всяко едно нещо има своето начало и край. Запознаваш се с някой, който те прецаква. Спокойно! Продължете напред като стиснете ръцете си. Помнете – колкото и да се тръшкаш, това просто не е твоят човек.

10. Не съжалявайте и не искайте никога да се върне назад времето. Моето време никога не е било, то винаги е!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!3 коментара

Коментирай в Delo.bg